Marion Bloem: Verkleed in vreugde

Literaire Zondag

Literair
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 15:00
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 24,50

In Verkleed in Vreugde vertelt schrijfster Marion Bloem op associatieve wijze over de trieste en hilarische facetten van het langdurige ziekteproces van haar grote liefde Ivan Wolffers en over haar rouwproces. Het verlies van libido was een onontkoombaar effect van zijn behandeling tegen prostaatkanker. Een beproeving in hun liefdesrelatie.

Nu eens vol vuur, dan weer ingetogen fluisterend, soms met melodie en weinig woorden, maar altijd poëtisch verhaalt Bloem hoe twee mensen elkaar hartstochtelijk liefhebben in hun bijna 52-jarige relatie. Hoe ze elkaar alle hoeken van de echtelijke slaapkamer laten zien, ofwel elkaar tot wanhoop drijven, en hoe hun liefde groeit.

In deze muzikale voorstelling wordt Bloem begeleid door basgitarist Doraly Vermeulen. Bloem: ‘De rauwe rouw is de liefde die blijft stromen, maar geen plek meer vindt om te landen.’

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips