Lucas De Man Talkshow

Morgen met Lucas - GELD

Specials
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:30 - 22:00
  • Pauze Nee
Archief

Het team van Morgen met Lucas sprak voor deze vierde editie met economen, politici, privacy-experts, filosofen en verzekeraars. Zij vertelden over ongelijkheid en armoede, maar ook over mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Wat is economie nu eigenlijk? Hoe zijn we hier terecht gekomen? Wat vinden wij van waarde in onze maatschappij? Tegen welke grenzen lopen we aan en bestaan er goede alternatieven? Wat voor nieuwe waarden zouden ten grondslag kunnen liggen aan een nieuw systeem?

Om die vragen te beantwoorden, duikt Lucas De Man in de wereld van (zorg)verzekeringen en hoe zij bijdragen aan een gezondere, veiligere en welvarender maatschappij. Yoop (met een Y), de fictieve expert van deze avond, houdt zich precies daarmee bezig: hij is hoofd Innovatie bij een groot verzekeringsbedrijf en bouwt aan de verzekering van de toekomst. Wat betekent solidariteit voor ons en hoe gaan we gezond en betaalbaar verder? Hij heeft het over de risico’s – over ongezond eten, stilzitten, alcohol en roken, maar ook over eenzaamheid. Kom en denk mee!

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips