Literair Cafe – Saskia Goldschmidt

Literair
  • Locatie Theatercafé
  • Tijd 14:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 15,00
Archief

In samenwerking met Boekhandel Verkaaik/Paagman en de Bibliotheek Gouda nodigen we voor het Literair Café schrijvers uit die volop in de belangstelling staan. Zij vertellen over een actueel onderwerp of een actueel boek. In het Literair Café van januari komt Saskia Goldschmidt praten over haar werk.

Net als Annejet van der Zijl (van Sonny Boy) duikt Saskia Goldschmidt in het verleden voor haar boeken. Ze trekt bijzondere verhalen uit de vergetelheid en verweeft ze tot aangrijpende romans, zoals Kukuruznik dat in juni verscheen.

Saskia Goldschmidt, was dertig jaar theatermaakster en theaterdocent voordat ze een carrière als schrijfster begon. In deze lezing vertelt ze over haar vijfde boek Kukuruznik dat enthousiast ontvangen werd door veel boekhandelaren, lezers en recensenten. Goldschmidt vertelt over haar schrijverschap, over de research die ze gedaan heeft, ze geeft haar publiek een inkijkje in de manier waarop ze feiten en fictie vermengd en waarom ze dat doet. Het boek gaat over moedige vrouwen, intergenerationeel trauma, over racisme, Tweede Wereld Oorlog, over uit de geschiedenis geschreven worden en over veerkracht. En over moedige beestjes met vleugels. De lezing geeft een afwisselend beeld van de tot standkoming van haar boek, van de afwegingen die ze gemaakt heeft en de ontdekkingen die ze deed. Ze leest fragmenten voor en laat foto’s en filmpjes zien. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Drankje niet inbegrepen
Deze editie van het Literair Café vindt plaats in de Gouden Zaal.

Foto: Krijn van Noordwijk

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips