Literair Cafe met Martin Hendriksma

Literair
  • Locatie Theatercafé
  • Tijd 14:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 15,00
Archief

In samenwerking met boekhandel Paagman en de Bibliotheek nodigen we voor het Literair Café schrijvers uit dan volop in de belangstelling staan. Zij vertellen over een actueel onderwerp of een actueel boek.

In het laatste Literair Café van dit seizoen is Martin Hendriksma te gast.

‘Hendriksma kan schrijven, personages van vlees en bloed scheppen, hij heeft op papier humor, hij kan de grote boog aan en geschiedenis leven inblazen.’
(Jeroen Vullings, Vrij Nederland)

In februari 2024 verscheen zijn nieuwe boek Het geheim van Bols. Het is een spannende zoektocht naar de in de oorlog op mysterieuze wijze verdwenen adjunct-directeur van de jenever- en likeurenfabrikant. Zijn vrouw, een Oostenrijkse gravin, zou hem hebben verraden. Eerder publiceerde hij Aan zee. Een kroniek van de kust (2021) en De Rijn. Biografie van een rivier, die de basis vormden voor de vijfdelige tv-series Langs de kust en Langs de Rijn (NPO2) die hij samen met Huub Stapel presenteerde. Daarvoor publiceerde hij in 2013 zijn zoektocht naar het goud van het bij Terschelling vergane Britse fregat Lutine. Eerder verschenen de romans Familievlees (2008, longlist Libris Literatuurprijs 2009) en Hunkering (2010).

Drankje niet inbegrepen        

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips