Lavinia Meijer

Behind the telescopes (8+)

Familievoorstelling
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 15:00
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 24,00

Behind the telescopes is een avontuurlijke familiefilm met livemuziek, bedacht en gemaakt door Lavinia Meijer, samen met animator Aimée de Jongh en sound designer Arthur Antoine.  

Behind the telescopes is een muzikale ontdekkingsreis naar een beter leven. Berichten in het nieuws over vluchtelingen brachten haar op het idee. Meijer: “Tegelijkertijd was er nieuws over de ontdekking van leven op de planeet Mars. Die twee onderwerpen heb ik samengebracht in mijn verhaal. De hoofdpersoon is een jong meisje dat opgroeit in een wereld vol negativiteit, waarin vluchtelingen als indringers worden gezien. Ze kijkt door een telescoop naar de ruimte en wil naar Mars om daar een beter leven te vinden. Maar tijdens die zoektocht wordt zij zelf ook eigenlijk een vluchteling”. 

“De film is zeker geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Het is mooi om te zien hoe kinderen reageren. Arthur en ik zitten voor het grote scherm en maken live de muziek. Naast de gecomponeerde stukken werken we met samples, geluidseffecten en improvisaties, geleid door het beeld. Ook het publiek wordt onderdeel van de voorstelling”. 

Credits
Verhaal: Lavinia Meijer
Animaties: Aimée de Jongh
Sound design: Arthur Antoine
Muziek van o.a.: Lavinia Meijer, Philip Glass, Ólafur Arnalds, Nils Frahm en John Mayer 

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips