Joost Oomen & Kruidkoek

Liefde in tijden van hopjesvla

Muziek
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 25,00

Wat krijg je als je Frank Zappa en Remco Campert samen in de blender stopt? Talking Heads en Jules Deelder? Miles Davis en Simon Vinkenoog? Juist, Kruidkoek en Joost Oomen. In hun nieuwe voorstelling Liefde in tijden van hopjesvla brengen zij wederom een schitterende mengelmoes van poëzie en spierballenjazz. Hun doel: het publiek volledig onderdompelen in vrolijkheid, absurdisme en tja… liefde?  

Liefde in tijden van hopjesvla is een dappere poging om liefdesliedjes én liefdespoëzie te ontdoen van druipende clichématigheid. Want ja, ook in deze vreemde tijden wordt nog wel eens iemand verliefd, maar hoe zeg je dat oprecht? Hoe omzeil je het harpje en het sonnet? Hoe geef je uitdrukking aan de vla in je borstkas die plotseling in brand is gevlogen?   

Kruidkoek bestaat uit vier hypergetalenteerde jazzmusici die het zat waren binnen de lijntjes te kleuren. Al tien jaar brengen ze hun eigenwijze muziek van Caïro tot Middelburg, van de Parade tot het bloemencorso in Tiel. Joost Oomen is de bekendste jonge dichter van Nederland. Eerder bracht hij Alle dichters hebben gouden helikopters naar het theater, een voorstelling waarin hij de minister-president poëzie uitlegt. 

De pers over Alle dichters hebben gouden helikopters
“Zijn voorstelling barst van het enthousiasme; de liefde voor poëzie spat er van af.” – Scènes
“Oomen strooit voortdurend met fraaie beelden. Soms zijn ze geestig, soms vertederend, soms iets daar tussenin. Hoe duid je ‘een openstaande bus Nesquik in de regen’? Je hoofd begrijpt het eigenlijk niet. Toch voel je het wel. Er gaat een luikje open.” – Parool en AD ★★★★☆
“Dichter Joost Oomen maakte een avondvullende voorstelling over wat poëzie nou eigenlijk behelst. Dat blijkt veel minder stoffig dan het misschien klinkt.” – Parool en AD ★★★★☆  

Credits:
Tekst en spel: Joost Oomen
Muziek: Kruidkoek bestaande uit: Nick Feenstra (saxofoon), Bram Knol (drums), Reindert Kragt (basgitaar) en Tijmen Kooiker (gitaar)
Decor: Studio Sjeun
Eindregie:  Jeroen Woe
PR: Mathé Többen 

Liefde in tijden van hopjesvla is een productie van Explore the North.  

 

 

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

  • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
  • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

  • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

  • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips