Jeugdtheaterhuis: ZEB. (7+)

Een muzikale en verrassende familievoorstelling

Familievoorstelling
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 19:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 12,50

Een muzikale en verrassende familievoorstelling van JEUGDTHEATERHUIS met kinderen, jongeren & professionals.

Een zebra in de klas is misschien zo vreemd nog niet, maar kan vier plus vier echt vijf zijn? 

‘Dit is het verhaal van onze klas. Het verhaal van Imara, Ravi, Jayden, Katinka, Noepy, Max, Ziva, Lev, Annabelle, Meral, Wies, Ozzie en de rest. En van Ariane natuurlijk. Hadden we al verteld dat Ariane een zebra is? Het is verder niet echt belangrijk, als je dat soms dacht, maar dan weet je het gewoon. Wij zijn de klas van juf Cato.’ 

ZEB. gaat over zaken die niet kunnen, omdat ze ongebruikelijk, onlogisch, absurd of zelfs onmogelijk zijn. De verhalen openen de mogelijkheid dat het wél zou kunnen en dat dat dan weer niet per se raar is. Met deze voorstelling verleiden we publiek en deelnemers om met een open blik naar de wereld te kijken. Voorbij de afspraken die we hebben gemaakt en buiten de lijnen die we zelf tekenen.   

De voorstelling wordt gespeeld door een groep van 26 jongeren verdeeld in twee casts. Deze jongeren hebben eerder kennis gemaakt met theater of tonen direct lef en talent op het podium. In elke voorstelling speelt een aanvullend ensemble van 15 tot 20 kinderen en jongeren in de leeftijd 10 tot 14 jaar mee. Deze kinderen hebben nog niet eerder of nauwelijks kennis gemaakt met Jeugdtheaterhuis en vinden we bijvoorbeeld in het basisonderwijs of de school- wijktoneelclub. Op de leslocaties van het Jeugdtheaterhuis werven we elke keer een nieuwe groep meespeelkinderen.  

Over het boek ZEB.
ZEB. is een geweldig, grappig en filosofisch kinderboek van Nederlandse bodem van schrijver Gideon Samson en illustrator Joren Joshua dat er gewoon om vraagt om ook als theatervoorstelling op de planken te worden gebracht.  

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips