Hotel Modern

De Lange Gang

Specials
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 21,50
Archief

Met een green screen-studio, kleipoppetjes en boomschors verbeeldt Hotel Modern verhalen waarin geboren worden niet vanzelfsprekend is en het leven zich niet laat voorspellen.

Arlène Hoornweg vond in haar familiegeschiedenis de bron voor een vertelling over de kracht van moederliefde: een moeder raakt door een noodlottige gebeurtenis haar dochter kwijt en begint een wonderlijke zoektocht. Pauline Kalker verbeeldt het rouwproces dat volgde op een abortus en een aantal miskramen. Ze neemt een duik in de tijd en ontdekt hoe bittere pijn kan veranderen in dierbaar verdriet. Herman Helle maakt met beelden van zijn opgroeiende dochter een ontroerende film, Heleen Wiemer tekent animaties en Reinier van Houdt maakt muziek.

19:45 INLEIDING – Hotel Modern

Deze inleiding geeft meer informatie over de manier van werken van Hotel Modern, en de bijzondere wijze waarop zijn hun voorstellingen vorm geven.

De inleiding duurt maximaal 30 minuten en is voor €5,- te boeken bij de voorstelling. Je koopt een ticket voor de inleiding in het bestelproces. Na het kiezen van de stoelen kan de inleiding worden toegevoegd. Heb je al tickets voor de voorstelling? Mail of bel dan met onze tickets & servicebalie.

kassa@goudseschouwburg.nl
Tel. 085 239 1501

‘De creativiteit is hier heerlijk vintage Hotel Modern: camera’s schieten over wonderlijke tableaus vol miertjes, moeders, spinnenwebben, bossen en boomschors. Van sokkenmandjes en afdruiprekjes is een ziekenhuis gemaakt. Inclusief dwaaltocht door gangen vol zorgelijk piepende slangen.’ 
Volkskrant *** Annette Embrechts

‘Twee kleipoppetjes die uiterst zorgvuldig zijn vormgegeven, in prachtige kleine decors geplaatst en met subtiliteit en precisie worden bewogen, ondertussen doeltreffend gefilmd en op een groot scherm geprojecteerd ‘
Theaterkrant- Sara van der Kooi

In dat soort vondsten, waarin met huis-, tuin- en keukenspullen een universum wordt geschapen, schuilt de kracht van Hotel Modern, die ook na al die jaren nog niet is uitgewerkt. 
Het Parool- Elise van Dam

Concept  Arlène Hoornweg, Pauline Kalker Makers en spelers Arlène Hoornweg, Gabby Bakker, Pauline Kalker, Heleen Wiemer, Herman Helle Componist Reinier van Houdt Live muziek Arthur Sauer Decorbouwassistentie Marsha Agerbeek, Juliet Campfens, Heleen Wiemer Techniek Joris van Oosterhout, Pablo Strormann Met dank aan Nineties Productions, Robbert So, Christaan Verbeek

Gezellig Nagenieten arrangement

  • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
  • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Bijboeken €11,50 p.p.

Warm Welkom arrangement

  • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

  • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €9,50 p.p.

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend