Het Zuidelijk Toneel

Reigen re-Erected

Toneel
  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:00
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 25,00

Na het succes van Mission Molière en Crashtest Ibsen brengt Het Zuidelijk Toneel Reigen Re-erected (aka Rijgen, dé Oerolhit van 2022). Geïnspireerd door Arthur Schnitzlers’ Reigen, waarin Schnitzler in tien scenes een portret van de seksuele moraal eind 19e eeuw schetst. In deze versie belichten Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht op humoristische wijze de mysterieuze en kwetsbare hoeken van lust en liefde in onze tijd.

In een estafette van scènes begeven de spelers zich in een wereld van geborgenheid, lijdende geliefden en genotszoekers. Van tinderdate tot langgehuwd stel, van webcamgirls tot aseksueel, van happy single tot open relatie. Taboes en verboden vormen van liefde worden niet geschuwd en toch ervaar je vooral een liefdevolle komedie met een diepere betekenis. 

 

De pers over Rijgen (2021/2022)  

“Rijgen is een opvallend opgewekte, lichte, soms zelfs erg grappige voorstelling” – de Volkskrant ★★★★ 

“De oprechtheid waarmee de makers in het gevoelsleven van een en ander zijn gedoken, zorgt voor een ontvankelijke sfeer, die vooroordelen doet vervliegen. Alleen al daarom mag ‘Rijgen’ best taboedoorbrekend heten.” – Trouw ★★★★ 

“Integere vrijplaats voor onderdrukte gevoelens en taboes.” – NRC ★★★★ 

 

Credits  

Regie Sarah Moeremans 

Tekst Joachim Robbrecht
Spel Louis van der Waal, Keja Klaasje Kwetro, Joep van der Geest of Peter Seynaeve 

Fotografie Sofie Knijff 

Coproducent NTGent  

Met dank aan Arianne van Vliet 

 

Bio Sarah Moeremans
Sarah Moeremans is artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Sinds 2021 is ze betrokken als vaste regisseur en co-artistiek leider bij het gezelschap. Haar werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire en taal als de belangrijkste bouwsteen. Sinds 2013 werkt ze zeer regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte ze o.a. de tekstloze voorstelling Shut Up and Play With Me, theaterexperience What Ever Happened to Mr. Pete? en de bingewatch voorstelling Crashtest Ibsen.

In 2012 stichtte ze het plug&play collectief Moeremans&Sons dat in 2017 werd opgeheven. Eerder was zij verbonden aan het Ro Theater, Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep Oostpool. 

Het Zuidelijk Toneel 
Het Zuidelijk Toneel is hét gezelschap van het zuiden gevestigd in thuisstad Tilburg. Vanaf 2025 vaart het gezelschap een nieuwe koers met Sarah Moeremans als eerste vrouwelijk artistiek directeur én een vast ensemble van zes opwindende spelers. Samen met deze zes paradepaardjes, een aantal getalenteerde makers en inspirerende partners bestormt het gezelschap de grote en kleine zalen van theaters en festivals in heel Nederland en Vlaanderen. Met daarnaast elk jaar een Brabants project. Het Zuidelijk Toneel maakt voorstellingen voor een brede laag van de bevolking, iedereen is welkom en zal opgewonden door nieuwe ideeën, een gevoel van saamhorigheid en humor de zalen weer verlaten.  

 

 

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

  • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
  • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

  • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

  • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips