Het Nationale Ballet – Junior Company

Tien

Dans
  • Locatie Grote Zaal
  • Tijd 15:00
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 25,00
  • Rang 2 € 23,00
  • Rang 3 € 15,50
Archief

Vier eigentijdse premières, één klassiek meesterwerk.

Dit seizoen viert de Junior Company van Het Nationale Ballet haar tienjarig jubileum én dat van artistiek coördinator Ernst Meisner met een extra feestelijk tourneeprogramma. Dit omvat drie geheel nieuwe creaties plus een werk dat voor het eerst door de Junioren wordt gedanst, én Valse Fantaisie, een even lichtvoetig als veeleisend klassiek-romantisch juweel van meesterchoreograaf George Balanchine.

Zelfs initiatiefnemers Ted Brandsen en Christopher Powney (voormalig artistiek leider van de Nationale Balletacademie) hadden tien jaar terug niet kunnen vermoeden dat de Junior Company zó succesvol zou zijn. Het ensemble is gewild op de Nederlandse en internationale balletpodia. Dansers van over de hele wereld proberen een plek in de groep te bemachtigen, en van degenen die dat gelukt is, zijn er inmiddels meer dan veertig doorgestroomd naar Het Nationale Ballet.

14:00 INLEIDING – Junior Company

Tijdens deze inleiding bezoekt u een openbare les De inleiding duurt maximaal 30 minuten en is voor €5,- te boeken bij de voorstelling. Na het selecteren van je stoelen , kun je tickets voor de inleiding toevoegen aan je bestelling. Heb je al tickets voor de voorstelling? Mail of bel dan met onze tickets & servicebalie kassa@goudseschouwburg.nl – 085 239 1501

Hiphop meets ballet
Speciaal voor dit jubileumprogramma creëert de Brits-Kameroense choreograaf Jospeh Toonga zijn eerste werk voor de Junioren. Toonga is afkomstig uit de hiphopscene, maar maakte inmiddels ook choreografieën voor vooraanstaande eigentijdse dansgroepen, de Royal Ballet School en The Royal Ballet. Zijn producties kenmerken zich niet alleen door een heel eigen stijl, maar ook door de persoonlijke verhalen die hij erin verwerkt.

Vrouwelijke choreografen
Ook Young Creative Associate Wubkje Kuindersma maakt een nieuwe creatie voor Tien. Zij werkt hiervoor samen met een veelbelovende jonge, later bekend te maken componist. De Canadese danseres en choreografe Kirsten Wicklund tekent voor de derde wereldpremière in Tien, waarin de Junioren optreden met zangers van De Nationale Opera Studio, die dit seizoen zijn vijfjarig jubileum viert.

Veelzijdig talent
Van Krzysztof Pastor, directeur van het Nationale Ballet van Polen en voormalig danser en vaste choreograaf van Het Nationale Ballet, neemt de Junior Company Toccata op het repertoire. Een atletisch werk, waarin de Junioren hun veelzijdige talent kunnen etaleren.

 

Gezellig Nagenieten arrangement

  • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
  • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Bijboeken €11,50 p.p.

Perfecte pauze arrangement

Indien er geen pauze in de voorstelling zit, ontvang je dit arrangement na afloop. 

  • Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers
  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Bijboeken €8,50 p.p.

Warm Welkom arrangement

  • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

  • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €9,50 p.p.

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips