Hammond XL
Agenda

Hammond XL

Muziek
 • Locatie Grote Zaal
 • Tijd 20:00
 • Pauze Nee
 • Rang 1 € 29,50
 • Rang 2 € 27,50
 • Rang 3 € 17,75

Een dag vol vette, grommende Hammond muziek!

De typerende sound van de ronddraaiende Leslie-speaker werd beroemd in de jaren ’60 en ’70 met artiesten als Booker T & The MG’s en is niet meer weg te denken uit de muziek van nu. ’s Middags organiseren we een Masterclass Hammond voor de liefhebber. ’s Avonds speelt de Rob Mostert Hammond band Memphis Blues & Soul in de sfeer van het zinderende zuiden van Amerika. Zij ontvangen een speciale gast voor een spetterende Hammond Battle.

Na afloop is er tijd voor een Q&A op het podium, en kun je nog genieten van gierende leslies bij de afterparty in de kleine zaal.

Meer informatie over de voorstelling:
Met Memphis Blues & Soul gaat de Rob Mostert Hammond Group terug naar het zinderende zuiden van Amerika, Memphis Tennessee.
De bakermat van de blues waar Robert Johnson op de kruising van Highway 61 en Highway 49 zijn ziel aan de duivel verkocht in ruil voor zijn bekwaamheid op gitaar.

De plaats waar BB King zijn eigen club heeft opgericht in de beroemde Bealestreet en Al Green de Soulmusic predikt in zijn eigen Gospelkerk. Waar het paleis van Elvis”Graceland staat, de bekende Gibson Guitar Factory is gevestigd en waar het allemaal begon met Sunrecords en het bekende Stax label. Een stad waar Martin Luther King is vermoord en het National Museum of Civil rights duizenden bezoekers per jaar trekt. Waar The Blues van s’ochtends vroeg tot diep in de nacht te horen is op straat, in de parken en natuurlijk the clubs in The Bealestreet.
Sun Records de studio waar Elvis zijn eerste single opnam en de plek waar Johhny Cash, Roy Orbinson, Jerry Lee Lewis e.v.a. hun succesplaten hebben opgenomen.

Stax Records de platenmaatschappij en studio van o.a. Booker T Jones, Otis Redding, Al Green, Isaac Hayes, Wilson Picket, Mavis Staples, Sam & Dave, Eddie Floyd, e.v.a.

Rob heeft in 2012 en 2014 gespeeld in deze broeiende stad in de bekende venues in The Bealestreet waaronder BB Kingsclub, New Daisy’s Theater, Alfreds en gejamd met lokale Blueshelden op straat. Rob heeft ook opnames gemaakt in de wereldberoemde Sun Studio waar de tijd heeft stil gestaan en sinds Elvis niets meer veranderd is.

Memphis maakte zoveel indruk door het warme onthaal van de mensen, de gebouwen, de historie, The Southern food, de vibe en het intense gevoel waarmee de musici spelen dat het al vanaf het begin duidelijk was dat deze show er gewoon
moest komen.

Rob Mostert Hammond Group bestaat uit:
Hammond & Key’s: Rob Mostert
Zang: Lo van Gorp
Gitaar: Jurriaan Suring
Bas: Will Nuruwe
Drums: Chris Strik
Trompet: Michael Simon
Sax & Flute: Wouter Shueler
Trombone: Frans Cornelissen

15:00 WORKSHOP Hammond

Kennis maken met de Hammond tijdens een workshop van internationaal befaamd hammondorganist Rob Mostert.

19:00 INLEIDING – Hammond XL

Kom meer te weten over de achtergronden en de geschiedenis van het bijzondere instrument Hammond. Met geschiedenis en weetjes voor zowel de eerste kennismaking als de bezoeker met meer specifieke kennis

Gezellig Nagenieten arrangement

 • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
 • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

 • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Bijboeken €11,50 p.p.

Perfecte pauze arrangement

Indien er geen pauze in de voorstelling zit, ontvang je dit arrangement na afloop. 

 • Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers
 • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Bijboeken €8,50 p.p.

Warm Welkom arrangement

 • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

 • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €9,50 p.p.

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips