Agenda

Gastprogrammering: Lezing Gerrit Hiemstra over de staat van het klimaat

  • Locatie Kleine Zaal
  • Tijd 20:30 - 22:00
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 10,00
Archief

Verenigde Naties: Klimaatnoodtoestand
Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres roept overheden op de klimaatnoodtoestand uit te roepen. En alles te doen wat ze kunnen om een catastrofale opwarming van de aarde te voorkomen. Volgens de Milieuorganisatie van de Verenigde Naties kan alleen een ‘meedogenloos’ klimaatbeleid de opwarming van de aarde onder de 2 graden houden.

Gerrit Hiemstra
Gerrit Hiemstra is meteoroloog en was tot voor kort weerpresentator van het NOS Journaal. Hij weet veel van het klimaat, klimaatverandering en wat we kunnen en moeten doen om een ernstige opwarming van de aarde te voorkomen.

Extinction Rebellion
Extinction Rebellion is zeer begaan met het klimaat en de klimaatverandering. Wij moedigen overheden en bedrijven aan grote haast te maken met een doeltreffend klimaatbeleid. Dat doen we op verschillende manieren. Soms demonstreren we, soms blokkeren we een snelweg, soms een bedrijf. Deze keer hebben we een onafhankelijk wetenschapper uitgenodigd om inwoners van Gouda te informeren over de staat van het klimaat.

Onafhankelijk
Gerrit Hiemstra is een onafhankelijk klimaatwetenschapper. Hij heeft geen banden met Extinction Rebellion. Zowel Extinction Rebellion als Gerrit Hiemstra zelf hechten zeer aan zijn onafhankelijkheid.

Presentatie en vragen
Gerrit Hiemstra geeft een presentatie van een uur. Daarna is er een half uur waarin mensen in de zaal vragen kunnen stellen aan Gerrit Hiemstra.

Gastprogrammering:
De Goudse Schouwburg ontvangt naast de reguliere programmering ook voorstellingen en concerten gemaakt en/of georganiseerd door veelal Goudse verenigingen, organisaties of instellingen op zaalhuurbasis. Deze voorstellingen worden aangeduid als ‘gastprogrammering’.  Let op: omdat deze voorstelling een verhuring is, is de Podiumpas niet geldig.

Gezellig Nagenieten arrangement

  • Een gereserveerd tafeltje in een van de foyers
  • Een drankje naar keuze (uit het Hollands assortiment)

  • Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes
Bijboeken €11,50 p.p.

Warm Welkom arrangement

  • Koffie naar keuze of een potje thee met glaasje stroopwafellikeur met slagroom

  • Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petit fours
Bijboeken €9,50 p.p.

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend