Gastprogrammering: In Gods naam

  • Locatie Grote Zaal
  • Tijd 20:00 - 21:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 29,75

Hoe ga je in godsnaam met het leven om? In een tijd vol onzekerheden, onrust en verandering zoekt Bas Ragas naar antwoorden in een eeuwenoud verhaal. Bas neemt jou mee door de Bijbel met muziek van Händel tot Presley, humor, ontwapende kwetsbaarheid en confronterende dialogen. Een reis door het meest geciteerde en misschien wel onbegrijpelijkste boek ter wereld.

Bas, katholiek geboren, is enkele jaren geleden gegrepen door de verhalen uit de Bijbel. Via een vriendschap met een predikant heeft hij zich verder verdiept in de context van deze oerverhalen. Veel van zijn generatiegenoten zijn onbekend met deze verhalen of hebben ze afgeserveerd op grond van eenzijdige uitleg. Door het lezen en bestuderen van deze teksten is Bas er echter van overtuigd geraakt dat deze verhalen ook van onschatbare waarde zijn voor onze tijd.

In een avondvullende voorstelling gaat hij kriskras door de Bijbel en licht hier bekende en onbekende verhalen uit. Soms schurend, altijd in dialoog met de zaal, soms kwetsbaar en confronterend. Verhalen over angst, liefde, hoop en moed. Op kunstige wijze verweeft hij zijn herkenbare persoonlijke levensvragen met de verhalen uit de Bijbel. Hij leest voor uit de Evangeliën, zingt uit de Psalmen (op eigen wijze) en oreert met Spreuken.

Zijn tegenspeler neemt verschillende rollen uit de verhalen aan en roept Bas en het publiek soms tot de orde. Soms speelt de acteur God, een (stille) getuige of een figurant. De multi-instrumentalist geeft muzikale ondersteuning en rijgt moeiteloos het repertoire van Elvis, spirituals, Händel en ABBA aan elkaar.

 

Cast: Bas Ragas e.a.
Regie: Anne Christine Girardot
Script: John Gruter en Bas Ragas
Productie: Jan-Chris de Bas, Monique van den Boogaard en Levi van der Sluijs
Producent: Casper van Dorp
Productiehuis: Nachtzon Media B.V.

 

Gastprogrammering:
De Goudse Schouwburg ontvangt naast de reguliere programmering ook voorstellingen en concerten gemaakt en/of georganiseerd door veelal Goudse verenigingen, organisaties of instellingen op zaalhuurbasis. Deze voorstellingen worden aangeduid als ‘gastprogrammering’.  Let op: omdat deze voorstelling een verhuring is, is de Podiumpas niet geldig.

 

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend