DocLoc – Look What You Made Me Do

Specials
  • Locatie Op Locatie
  • Tijd 19:30 - 22:30
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 12,50
Archief

De Goudse Schouwburg en de Goudse documentaire filmmaker Elsbeth Fraanje, winnaar van het Gouden Kalf in 2017 voor haar indrukwekkende documentaire Snelwegkerk, bundelen hun krachten voor een nieuw en baanbrekend filmproject: DocLoc. Deze unieke filmreeks zal de kracht van documentaire cinema combineren met de magie van buitengewone locaties en een interessant contextprogramma.

De eerste editie van DocLoc vindt plaats op dinsdagavond 28 november op een locatie die zowel fascinerend als intrigerend is: de kapel op de Rooms-Katholieke begraafplaats. Hier zal het publiek de kans krijgen om de uitzonderlijke documentaire Look What You Made Me Do van filmmaker Coco Schrijber te ervaren, gevolgd door een verdiepend gesprek. De keuze voor deze bijzondere locatie is bedoeld om het thema van de avond, de confronterende documentaire gaat over vrouwen voor wie moord de enige uitweg is, kracht bij te zetten.

Na de vertoning van de documentaire zal een gesprek plaatsvinden met belangrijke sociale partners in Gouda, Debbie Maas van Veilig Thuis en NRC-journalist Nina Stefanovski – die zeer recent een achtergrondartikel over femicide schreef, en tevens ervaringsdeskundige. Het gesprek biedt het publiek de gelegenheid om dieper in te gaan op de film, vragen te stellen en hun eigen ervaringen te delen.

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt en de verwachtingen hooggespannen. De vertoning is onderdeel van de mondiale campagne tegen geweld tegen vrouwen vanuit de VN “Orange the World”, dat van 25 november tot 10 december plaatsvindt. 

 

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips