De Mol en de Paradijsvogel

Opus One

Musical
  • Locatie Grote Zaal
  • Tijd 20:00
  • Pauze Nee
  • Rang 1 € 40,50
  • Rang 2 € 38,50
  • Rang 3 € 23,50
Verkoop start 30 mei
Deze sprankelende show geeft je vertrouwen in de toekomst van de Nederlandse musical.
— Volkskrant ★★★★

Na het overdonderende succes in DeLaMar, veel lovende sterrenrecensies en 7 Musical Award nominaties keert deze voorstelling nu terug naar de theaters!

Verstop je je eigen identiteit als een mol in de grond, of pronk je met je verenpracht als een echte paradijsvogel? In De Mol en de Paradijsvogelblijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei opzoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn. 

De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een drag-artiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien?  

De musical vertelt de verhalen van twee op het oog totaal verschillende personages en de zoektocht naar hun identiteit. De cast bestaat Laus Steenbeeke als Albert Mol, Frans Mulder als Wim Sonneveld en verder Renée de Gruijl, Milan van Weelden en Silyan Elkattabi. Het ensemble van zes dansers geeft de voorstelling een grootse en dynamische allure. 

 

Deze schitterende, gevoelige en zeer geestige voorstelling over een flamboyante veelzijdige artiest moet nog ver daarna en zeker niet alleen in Amsterdam gespeeld worden.
★★★★ Parool/AD

Deze sprankelende show geeft je vertrouwen in de toekomst van de Nederlandse musical.
★★★★ Volkskrant

De musical is op zijn sterkst op de momenten dat er scherp, hard én humoristisch commentaar wordt geleverd. 
★★★★ NRC

De Mol en de Paradijsvogel is zoals je hoopt dat nieuwe musicals zijn. 
★★★★★ Trouw

 

Gezellig Nagenieten arrangement - € 12,50 pp

Lees meer

Warm Welkom arrangement - € 12,50 pp

Warm Welkom arrangement – € 12,50 pp

Bijboeken €12,50

Word Vriend

Met jouw steun kunnen we een gevarieerd programma voor iedereen blijven bieden. Als Vriend ben je bovendien nog dichter betrokken bij de schouwburg en geniet je van verschillende voordelen.

Word nu Vriend

Tips