wo 26 feb 2020
20:00 uur

Grote Zaal
Dans
Modern

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 21:15 uur

1e rang€ 27.00
2e rang€ 25.00
3e rang€ 15.00

Conny Janssen Danst

KIEM

‘Een voorstelling over veerkracht, levensdrift en vitaliteit’

Voor de voorstelling 'BROOS' (2019) liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder, de belichaming van het begrip ‘broos’.

Als gevolg van dit intense proces ontstond de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen. Over de muren heen kijkend naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon te verkennen. De vensters open te gooien, verse lucht te laten binnenstromen.

De voorstelling 'KIEM' gaat over groeikracht, levensdrift. Over het gevecht te willen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.

Na 'HOME' (2017) en 'BROOS' (2019) is 'KIEM' het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater met een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers.  

LANGUAGE NO PROBLEM

www.connyjanssendanst.nl

Schitterend zoals t onstaan van leven door jansen is uitgewerkt in deze dans.nog indrukwekkender is de uitwerking door de danssers EN de musici.fabelachtiche,letterlijk t woord,dans dansgroep en uitvoering. Jan troe

- Jwm troe

Schitterende voorstelling. Met name ook door de bijzonder goede inleiding van iemand van de Schouwburg (ik weet haar naam niet): door haar super-inleiding konden we 100% genieten van Kiem

- Arjan

Heel mooi! In het begin wel wat somberder dan ik had verwacht bij een voorstelling over groeikracht.

- Laurie Van der Waal

U kunt hier uw reactie plaatsen