di 25 feb 2020
20:00 uur

Grote Zaal
Toneel
drama

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 21:30 uur

1e rang€ 30.00
2e rang€ 28.00
3e rang€ 16.50

Tonio

Porgy Franssen, Jacqueline Blom e.a.

Wat doet het met je relatie als je samen het grootst denkbare verlies meemaakt? De indrukwekkende bestseller die A.F.Th. van der Heijden schreef over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is door Ignace Cornelissen bewerkt voor theater. Centraal staat de zoektocht van de ouders om samen overeind te blijven. Waar de moeder probeert niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen van feiten. Drijft het verlies de ouders uit elkaar of zijn ze in staat elkaar te troosten?

Bewerking en regie Ignace Cornelissen 
Naar de roman van A.F.Th. van der Heijden
Met o.a. Porgy Franssen, Jacqueline Blom en Lisa Zweerman

Nageniet Arrangement

Gereserveerde tafel met een bittergarnituur en een drankje naar keuze uit ons Hollands assortiment, na afloop van de voorstelling.

Nageniet Arrangement De Luxe

Gereserveerde tafel met een luxe borrelplank plus een drankje naar keuze uit ons Hollands assortiment, na afloop van de voorstelling.

Pauze Arrangement

Gereserveerde tafel met een hapje en een drankje naar keuze uit ons Hollands assortiment.

U kunt hier uw reactie plaatsen

19:15 INLEIDING Tonio

Allereerst was er het boek, toen kwam de film en nu het toneelstuk. Hoe zorg je ervoor dat zo’n toneelstuk iets toevoegt aan wat er al is? Deze inleiding gaat in op de aanpak en de keuzes van bewerker en regisseur Ignace Cornelissen en de manier waarop de acteurs zo’n zwaar onderwerp als het verlies van je kind benaderen in hun spel. De inleiding wordt verzorgd door Lisa Zweerman. Zij studeert aan de Toneelschool Maastricht en was afgelopen jaar te zien in het theaterstuk Amadeus van Het Nationale Theater. Daarnaast had ze grote rollen in de televisieseries Aaf en Smeris en de oorlogsfilm Riphagen. Ook had ze de hoofdrol in de webserie De slet van VWO 6 en speelde ze rollen in Flikken Maastricht en de Johan Nijenhuis-film Mannen van Mars.