zo 23 feb 2020
15:30 uur

Grote Zaal
Literair

Pauze: Ja
Verwachte eindtijd: 17:15 uur

€ 15.00

Murat Isik

Gouds Literair Cafe

Murat Isik won met ‘Wees onzichtbaar’ de Libris Literatuurprijs en de Nederlandse Boekhandelsprijs 2018. Het verhaalt over een jongen die opgroeit in de Bijlmer en zichzelf continu moet bewijzen voor zijn omgeving. Samen met zijn moeder vecht hij voor een betere toekomst. Het boek wordt momenteel verwerkt tot een televisie-serie. Voor de Boekenweek 2019 schreef Isik ‘Mijn moeders strijd’. Deze middag wordt hij geïnterviewd door Arjan Peters, recensent en redacteur van de Volkskrant.

Georganiseerd i.s.m. Ineke Verkaaik-Hogervorst.

Drankje niet inbegrepen.

Opstelling op toneel: vond ik moeizaam. Kon de gezichten van de interviewer en dhraanvankelijk niet zien, moest eerst verschuiven, Toen ging ik het beter.. Vond het vervelend om tegen het licht in te kijken, dat op/in het toneel stond gericht.(Wilde dat ik mij pet had meegenomen). In het begin moest ik wennen aan de opstelling interviewer/geïnterviewde,,vond het afstandelijk. Gelukkig deed dhr. Isik steeds meer zijn best om naar het publiek te kijken, en het werd gaandeweg interessanter, waard

- van de Streek

Een heel goede middag. Heel veel dank aan Ineke Verkaik ! Doodzonde dat ze weg gaat, maar ja...……. We hopen op voortzetting van het literair café.

- J.C.M.Haverkamp-Henning

Te massaal op het grote podium. De foyer heeft een betere ambiance. Heel irritant dat Arjan Peters Murat Isik steeds zijn zinnen niet liet afmaken. Was meer aan het word dan de schrijver zelf.

- A. de Wilde

Helaas kon ik de schrijver niet zien!

- P.M.Nagel-van Reuler

Het was een interessante bijeenkomst. Helaas voor veel mensen was de schrijver niet te zien en in het eerste deel was de geluidskwaliteit slecht. Waarom niet gewoon in de zaal zitten? Zoveel extra werk om al die stoelen op het toneel te krijgen! Vanuit de zaal heb je beter zicht en kun je de mensen op het toneel mooier uitlichten.

- Corry de Jong

Een interessante middag met achtergrondinformatie over de schrijver en met name zijn laatste boek. De interviewvorm heb ik als plezierig ervaren. Gelukkig was er ook tijd om vragen te stellen. Nu heb ik op de derde rij gezeten en heb geen problemen met het zicht gehad. Had iedereen in de zaal kunnen zitten?

- Siebren Miedema

Een heel interessant en boeiend interview van Arjen Peeters met Murat Isik. Wat heeft de man een mooie verhalen te vertellen naast de prachtige boeken die hij schrijft. Wat leuk om een keer op zo`n originele plek te zitten met z`n allen. Geluidskwaliteit was prima! Ik heb genoten.

- Joyce

Zeker boeiend het verhaal van de schrijver. Werd soms weer op interessante momenten gestopt door de vraagstelling van de interviewer. Ook heel jammer dat het op het toneel was. Als je de spreker niet kunt zien zie je geen mimiek en kost het meer moeite de woorden binnen te laten komen. Bij zo'n grote belangstelling beter andere oplossing zoeken.

- P Snoep

U kunt hier uw reactie plaatsen