za 15 feb 2020
20:00 uur

Grote Zaal
Theatercollege
populair wetenschappelijk

Pauze: Ja
Verwachte eindtijd: 21:50 uur

1e rang€ 34.00
2e rang€ 32.00
3e rang€ 18.50

Muziek en het Brein

Erik Scherder & Jan Vayne

Science meets music! In dit theatercollege laat prof. dr. Erik Scherder zien wat muziek teweegbrengt in de hersenen; dat is gewoonweg fascinerend! Zijn muzikale partner is deze avond pianovirtuoos Jan Vayne. Het belooft een prachtige en leerzame avond te worden, vol verrassingen, improvisatie en interactie. Kom ook en wees getuige van de indrukwekkende interactie tussen deze genieën.

'Je raakt er niet over uitgesproken, over muziek en de hersenen. Daarom is het zo bijzonder om dit met u allen te delen! Dit college is bestemd voor een breed publiek.' - Erik Scherder

Na afloop is er een meet & greet en signeersessie.

Geweldig

- M. Renes

Geweldig, wat een passie voor het brein en de mens. Wat heerlijk dat een wetenschapper en een.muziekvirtuoos dit met het grote publiek op zo'n toegankelijke wijze kunnen delen. Chapeau.

- W.Mulder-Geerling

Mooie interactieve voorstelling, serieus onderwerp in een creatief, muzikaal en humoristisch jasje.

- Yvette

Geweldig boeiend verhaal. Inhoud interessant en op een zeer onderhoudende manier gebracht.

- Bas Looise

Ontzettend boeiend en met veel humor . Geweldige muziek. Wij hebben enorm genoten.

- Buijserd

We hebben genoten van de voorstelling, het was meer dan we hadden verwacht. Ook de rol van Jan Vayne was geweldig, wat een toonkunstenaar! Het enige dat wij jammer vinden Is dat de Schouwburg die lekkere koeken niet meer heeft (waaronde de, vooral bij mijn zoon favoriete, grote mergpijpen)... ðŸ¤

- Monique la Grand

Interessant gebied onze hersenen, mede door de heldere en begrijpelijke uitleg van Erik Scherder, maar ook door het mooie spel van Jan Vayne een avond die ik niet had willen missen. Ben benieuwd naar een vervolg!

- Conny Zijdel

Aanstekelijk en enthousiast verdiepingscollege in het menselijk brein door de grandioze en meeslepende bij de les houdende verteller Erik Scherder. Waar de klanken van virtuoos Vayne stoppen vertaalt Scherder de wondere wereld van het brein.

- Ton van Beekum

Zowel het brein als muziek hebben mijn (professionele respectievelijk hobbymatige) interesse. Het boek 'singing in het brain' heb ik in mijn bezit - niet gelukt om uit te lezen. Het is mij ook niet gelukt om de hele voorstelling bij te wonen. Omdat ik de manier van presenteren als te afleidend ervaar. Te druk, zowel in woord als muziek. In woord door het veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld het woord fenomenaal - zaal vragen om ja / nee te zeggen - toch veel medische termen. In muziek door de qua

- Rina van Houten

Mooie interactieve voorstelling

- Arie Vermeij

Wat een heerlijke avond! Prachtige uitleg en mooie interactie met de volle zaal.

- Wil Kruyne

Zo mooie avond en leerzaam gehad. Vorig jaar om deze tijd lag mijn man in coma, na een hartstilstand. Hij zit op koor en een vriend koorlid is vanaf de 2e dag komen zingen, samen met mij. Andere koorleden zijn ook nog wezen zingen. Na haast 4wkn coma kwam hij eruit, na 8.5wkn mocht hij naar huis, geopereerd en wel. Hoe bijzonder dat wij gisteravond met zn 4eën dit mochten ervaren ook deze vriend was erbij. Dus als geen ander wist ik hoe belangrijk muziek is voor iemand die zo ziek is.

- Cobie van Harten

M,n vriendin en ik hebben ,n leuke avond gehad. Als slechtziende was ,t niet altijd gemakkelijk, maar 't leverde voor mij 'n handtekening en ' Paar leuke foto's op!

- Cok markus

Scherder was als vanouds onverslaanbaar! Wat heerlijk dat deze wetenschapper zijn praktisch zeer toepasbare wetenschap dicht bij iedereen weet te brengen, waarbij ook zijn kwaliteiten als cabaretier zeer goed uitkomen. Maar Jan heeft nog wel wat te winnen, als hij meer aandacht gaat besteden aan de dynamiek (hard/zacht en langzaam/snel) van zijn pianospel. M.n. in dit college waar emoties een grote inhoudelijke rol spelen.

- M.Hommes

Een boeiende avond. Een prima idee om dit in de schouwburg te doen.

- Gerdien Tober-Doorn

Leuk en leerzaam. Wat muziek allemaal kan doen!

- Leon

Het was een fascinerende voorstelling. Helaas bleef het steken bij de presentatie van allerlei (op zich zelf interessant) onderzoek. Daardoor bleef onderbelicht wat dit voor de (preventieve en curatieve) zorg voor mensen betekent./zou kunnen gaan betekenen.

- Hans van den Hoek

Geniale voorstelling!! Wat een uniek duo

- AM

U kunt hier uw reactie plaatsen