za 17 jun 2023
20:00 uur


Grote Zaal
Uit de regio

Pauze: Ja
Verwachte eindtijd: 22:30 uur

€ 40.00

Toonkunst Gouda

De Zee, Vriend en Vijand

Dit wordt een bijzonder programma, met als thema 'water' en meer in het bijzonder 'de zee' . We hebben het programma de titel "De zee: vriend en vijand" gegeven. Daarmee willen we de haat-liefdeverhouding die ons land met de zee heeft met muziek illustreren: enerzijds vechten we ertegen, anderzijds leven we er gedeeltelijk ook van. Met de wereldwijde temperatuurstijging en de verwachte problemen met het stijgende zeeniveau, maar ook met het gebruik van de zee als begrensde voedsel- en energiebron, is het thema hoogst actueel.

In de muziekstukken die we brengen komen beide aspecten naar voren.

In het voorprogramma zingen we twee cycli van liederen die de zee als vriend illustreren: "Songs of the Fleet" van Charles Villiers Stanford en "Four songs for sailors" van George Dyson. Daarnaast zingen we nog het ontwapenende "Seal lullaby" van Eric Whittacre.

De hoofdmoot van het programma is een scenische uitvoering van kameropera "Dido and Aeneas" van Henry Purcell. Hierin tonen schipbreuk van Aeneas, een hevig liefdesdrama tussen Aeneas en Dido en de zelfdoding van Dido de andere kant van de zee.

Voor mensen onder de 18 jaar is een korting van € 20 mogelijk. Men kan deze korting aanvragen via een email aan penningmeester@toonkunstgouda.nl. Hierbij ontvangen we graag het bankrekeningnummer waarop we het bedrag terug kunnen storten en een kopie van het gekochte ticket via de Schouwburg. 

Voor meer informatie over Toonkunst Gouda klik hier

U kunt hier uw reactie plaatsen