di 28 mrt 2023
19:30 uur


Kleine Zaal
Muziek

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 20:40 uur

€ 0.00

Anne-Fay’s Reaspora

Dox

Deze besloten voorstelling wordt gepresenteerd in het kader van Express Yourself en is UITSLUITEND TE BEZOEKEN DOOR JONGEREN TUSSEN DE 14 EN 25 JAAR. Bij de zaal vindt leeftijdscontrole plaats.

Intiem en krachtig concert over kolonialisme
Verhalen over slavernij stromen door je bloed, maar zijn nooit verteld door je familie. Hoe ontdek je je familieverleden als de Nederlandse geschiedenisboeken maar een kant van het verhaal vertellen? Wat mag je met gemixt bloed wel en niet als je profiteert van wit privilege? Zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops volgen de voetsporen van hun familie en voorouders de hele wereld rond en maken een voorstelling vol vraagtekens met songs, dans en visuals.

De muziektheatershow wordt regisseert door DOX’ huisregisseur Timothy de Gilde. Theatermaakster en schrijfster Bodil de la Parra schreef op basis van persoonlijke verhalen van broer en zus Kops over hun diaspora de theatertekst.In aanloop naar deze voorstelling maakten Anne-Fay en Felix in 2020, in samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis, met dit materiaal een muziekshow die in première ging in de Melkweg. De show ontving lovende kritieken. Zij sluiten hun reis vol persoonlijke verhalen, muziek, dans en XL visuals af in de theatermuziekshow Anne-Fay’s Reaspora.

Express Yourself is een project van De Goudse Schouwburg en gro-up Buurtwerk.
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds & Gemeente Gouda. 

U kunt hier uw reactie plaatsen