di 28 nov 2023
20:30 uur


Kleine Zaal
Specials
talkshow

Pauze: Nee

€ 21.00

Morgen met Lucas - EEUWIG LEVEN

Lucas De Man Talkshow

Nooit meer afscheid moeten nemen van geliefden, nooit meer de angst om te sterven: eeuwig leven is het ultieme tegenmiddel voor de menselijke FOMO. Meer dan ooit heeft de mens het lot in handen, maar hoever willen we gaan om ons einde te rekken? Hoe waardevol is het leven zonder de dood en krijgen we zo’n leven wel gevuld? Wat gebeurt er met de liefde en het gemis? Deze show belooft een rollercoaster langs taboes, revoluties en existentiële vraagstukken te worden.

De mens zoekt al eeuwen naar eeuwig leven. Dat was al die eeuwen tevergeefs, maar nu zijn er daadwerkelijk steeds meer mogelijkheden om de dood steeds langer uit te stellen of in zekere zin zelfs te overstijgen. Hoever willen we hierin gaan? En welke consequenties hebben deze ontwikkelingen, voor ons als individu en voor de maatschappij? Kunnen, of mogen, we straks nog ziek zijn? Is eeuwig leven weggelegd voor iedereen?

In de show gaan we in op wat er kan en komt op het gebied van fysiek langer leven. Wat kunnen we doen om veroudering tegen te gaan? Of om zelfs te verjongen? Daarnaast gaan we in op virtueel voortleven. Hoe kan dit vorm krijgen? Welke vragen moeten we ons stellen over ons digital afterlife? Dit verhaal maken we concreet en invoelbaar aan de hand van centrale gast Chris Everlast. In zijn verhaal verwerkten we inzichten uit gesprekken met mensen gespecialiseerd in rituelen en rouw, met AI-experts en toekomstdenkers.
 
Gezellig Nagenieten arrangement - € 11,50 p.p.

- Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers.
- Een drankje naar keuze uit het Hollands assortiment.
- Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes. 

Warm Welkom arrangement - € 9,50 pp

- Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers. 
- Een kopje koffie of een potje thee naar keuze met een glaasje stroopwafellikeur met slagroom.
- Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petitfours. 

U kunt hier uw reactie plaatsen