za 23 sep 2023
20:00 uur


Grote Zaal
Toneel

Pauze: Nee

1e rang€ 29.50
2e rang€ 27.50
3e rang€ 17.75

De Bananengeneratie

Theater Oostpool

Sprankelend theatraal portret van de Oost-Aziatische Nederlander 
 
De Bananengeneratie komt terug in de theaters. Eind 2022 bracht regisseur Char Li Chung het gelijknamige boek van Pete Wu op de planken en deze voorstelling was vanaf het begin een daverend succes. Het publiek wist de voorstelling in grote getalen te vinden en het was duidelijk dat representatie van de Oost-Aziatische Nederlander in het theater enorm werd gewaardeerd.
Met vijf getalenteerde acteurs in de hoofdrol maakte Chung met De Bananengeneratie een theatrale vertelling aan de hand van even herkenbare als urgente persoonlijke verhalen. Met de bestseller van Pete Wu als uitgangspunt vormen zij het portret van een diverse gemeenschap. De belichaming van een generatie die midden in de Nederlandse samenleving staat, maar als Oost-Aziatische Nederlander toch steeds herinnerd wordt aan hun anders-zijn. 

Bezoekers over De Bananengeneratie:

“Zo blij dat er nu eindelijk meer van zulke verhalen gedeeld worden. Representatie is een woord voor velen, maar representatie voelen is niet in woorden uit te drukken.”

“Mooi, ontroerend en vooral intens herkenbaar. Een aanrader voor alle fellow Asians, maar vooral voor iedereen.”

“De Bananengeneratie was mooi, boos, schurend, lief, grappig maar vooral: slim.”
 
Naar de bestseller De Bananengeneratie  
Met de bestseller De Bananengeneratie schreef Pete Wu het eerste boek in zijn soort. Voor het eerst tekende een journalist het verhaal op van een jonge generatie Oost-Aziatische Nederlanders. Middels verhalen van anderen vertelt schrijver Pete Wu ook zijn eigen verhaal. Het verhaal van het ‘enige’ Chinese gezin in het dorp, de clash van Chinese en Nederlandse gebruiken, het leven als horeca-kind tussen school en fornuis, het uit de kast komen bij je Chinese moeder. Verspreid over alle dorpen en steden vind je vergelijkbare verhalen terug. Voor het eerst vinden deze verhalen nu ook hun weg naar het toneel.
 
Char Li Chung 
De Nederlandse regisseur Char Li Chung heeft zowel Italiaanse als Chinese roots. Zijn overgrootouders behoorden tot de eerste Chinese arbeidsmigranten in Nederland en begonnen in 1933 hun eerste Chinese restaurant ‘Nan King’ in Amsterdam. Chung: “Met De Bananengeneratie wil ik de diversiteit van de Oost-Aziatische gemeenschap in Nederland en de rijke cultuur die zij hierheen hebben gebracht vieren.” 
 
Credits 
regie Char Li Chung | spel Nhung Dam, Yuwi, Kok-Hwa Lie, QiQi van Boheemen en Keanu Visscher | dramaturgie Madelon Kooijman | kostuumontwerp Patricia Lim | kostuumatelier Femke van Neerven | scenografie Yannick Verweij | hoofd techniek Nik Tenten | techniek Wiel Coopmans, Denson Batteké | lichtontwerp Yuri Schreuders | productieleiding Ilze Versloot | marketing Daniel Jaspers, Femke Krijntjes en Luca Renting | campagnebeeld Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong | met dank aan Rose Stories
Gezellig Nagenieten arrangement - € 11,50 p.p.

- Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers.
- Een drankje naar keuze uit het Hollands assortiment.
- Een plank met hartige hapjes zoals bittergarnituur, diverse nootjes en kaaskoekjes. 

Warm Welkom arrangement - € 9,50 pp

- Een gereserveerd tafeltje in één van de foyers. 
- Een kopje koffie of een potje thee naar keuze met een glaasje stroopwafellikeur met slagroom.
- Diverse zoete lekkernijen zoals boterkoek, brownies en petitfours. 

U kunt hier uw reactie plaatsen