di 29 nov 2022
20:00 uur


Kleine Zaal
Dans

Verwachte eindtijd: 21:05 uur

€ 25.50

LeineRoebana

Silenzio

In SILENZIO wordt de danser één met de adem van de accordeon en het hart van de cello

Dat stilte oorverdovend kan zijn, ervaren we allemaal in deze onheilszwangere tijden. Die stilte kan dreiging uitstralen of sereniteit. Wanneer we niet weten wat ons wacht, zijn we kwetsbaar. Hoe stilte om kan worden gezet in muziek – in daverende clusters, in uit niets opduikende harmonieën en melodieën – is hoorbaar in de muziek voor cello en accordeon. Hoe stilte zich vertaalt in beweging – doorgaand, eruptief, direct emotioneel of visueel complex – tonen de dansers van LeineRoebana.

SILENZIO maakt de wankelbaarheid van de stilte invoelbaar


Bijzonder, persoonlijk publieksonthaal
Kom meer te weten over de voorstelling, de muziek en het maakproces tijdens deze gratis inleiding


Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana haar publiek uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding in de zaal: een half uur voor aanvang gaan de zaaldeuren open voor een speciale inleiding op het podium. 
Het bij het publiek inmiddels zeer geliefde publieksonthaal zorgt voor een kijkje in het maakproces. Er is de mogelijkheid voor het publiek vragen te stellen aan de choreografen, terwijl de dansers en musici zich op het toneel opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. 

Aansluitend op het publieksonthaal begint de voorstelling. 


Concept en choreografie: Andrea Leine, Harijono Roebana
Dans: Aika Goto, Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Beneditta Crispiniano, Margarida Constantino, Inbar Elkayam
Musici: Renée Bekkers (accordeon), Ketevan Roinishvili (cello)
Repetitor: Michael Jahoda
Lichtontwerp en toneelbeeld: Jeroen Smith
Techniek: Barry van Rooijen, Oscar Bouwmans, Marc Joosem 

U kunt hier uw reactie plaatsen