do 9 jun 2022
19:30 uur


Kleine Zaal
Muziek

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 20:45 uur

€ 12.50

Maris Mae

Homebound EP release concert (afstudeerconcert)

Maris Mae is de artiestennaam van Mariska Veringmeier. Ze is 23 jaar en studeert dit jaar af van het ArtEZ conservatorium in Enschede met haar country-folk en pop EP ‘Homebound’. Na 4 jaar zang te hebben gestudeerd in het oosten van het land, komt Mariska terug naar haar 'roots', want oorspronkelijk komt ze uit Waddinxveen en ging ze naar school in Gouda.

Mariska schrijft country/folk muziek met een vleugje pop, vergelijkbaar met Ilse DeLange, The Staves en The Bluebirds. Ze legt de focus op storytelling en sferen binnen haar muziek. Haar debuutsingle ‘Heart full of Dreams’ is afgelopen september uitgekomen en op de dag van haar concert bij de Goudse Schouwburg presenteert ze haar debuut EP ‘Homebound’ samen met haar band.

Als kind hield Mariska al heel erg van verhalen, vooral sprookjes. Ze begon zelf ook met het schrijven van gedichtjes, verhaaltjes en zelfs liedjes voor haar speelgoed. Later ontwikkelde zich dit tot songwriting, de perfecte combinatie van verhalen schrijven en muziek maken. Folk en countrymuziek kwam het dichtste bij haar passie voor verhalen vertellen en zo laat ze zich inspireren door de prachtige harmonieën van The Staves en de beschrijvende lyrics van Ilse DeLange. Ze wordt ook vaak vergeleken met Joni Mitchel en Alison Krauss.

Kom luisteren naar een avond vol met persoonlijke verhalen in een country jasje met volop gitaren en harmonieën. Van hoopvolle, lieve liedjes tot countryrock nummers om mee te zingen!

U kunt hier uw reactie plaatsen