do 12 jan 2023
14:30 uur


Kleine Zaal
Toneel
donderdagmatinee

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 16:00 uur

€ 22.00

Julika Marijn

In de schaduw van Rembrandt - Donderdagmatinee (try out)

Geertje Dircx was Rembrandts tweede vrouw. Ze was jarenlang zijn minnares en voedde zijn zoon Titus op. Ze zag zijn meesterwerken, waaronder De Nachtwacht, ontstaan en stond zelf ook model voor de grote schilder. Totdat Hendrickje Stoffels ten tonele verscheen. Geertje werd bruut opzijgeschoven en uiteindelijk door Rembrandt opgesloten in een tuchthuis. Tegen het decor van wat eerder de Gouden Eeuw werd genoemd, laat Julika Marijn de vrouw aan het woord die de schaduwkant van Rembrandt aan den lijve ondervond. Al meer dan 350 jaar staat ‘de meester van het licht’ wereldwijd in de schijnwerpers. In de schaduw van Rembrandt is de herstory van Geertje; een eigentijdse voorstelling over de keerzijde van genialiteit en roem, de kracht om het licht te blijven zoeken, loyaliteit en de bittere grenzen daarvan. 

Krachtige vrouwen die hun eigen weg en stem zoeken, is een terugkerend thema in het theaterwerk van Julika Marijn. Eerder maakte ze succesvolle solovoorstellingen over Etty Hillesum, prinses Diana en Helene Kröller-Müller.  

Tekst en spel Julika Marijn
Regieadviezen Diederik van Vleuten
Met dank aan Simone van der Vlugt

www.julikamarijn.nl

Voordelig naar alle Donderdagmatinees? Koop een serie!

Mooi hoe Julika het verhaal van Geertje vertelt en de verbinding maakt naar de tegenwoordige tijd.

- N.J. Visser

Mijn vriendin en ik hebben genoten van de voorstelling. Veel bewondering voor Julika en het gebruik van het tekstboek was absoluut niet storend. het was prachtig.

- Anneke Helmond

U kunt hier uw reactie plaatsen