zo 19 mrt 2023
15:30 uur


Theatercafé
Literair

€ 15.00

Gouds Literair Café - Lale Gül

In samenwerking met boekhandel Paagman en de Bibliotheek nodigen we voor het Literair Café schrijvers uit dan volop in de belangstelling staan. Zij vertellen over een actueel onderwerp of een actueel boek. Als eerste weten wie er komt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Lale Gül
Lale Gül (1997, Kolenkitbuurt) studeert Nederlands aan de VU. Tot haar zeventiende ging ze in het weekend naar een Koranschool van Stichting Milli Görus. Gül debuteerde in 2021 op drieëntwintigjarige leeftijd met de bestseller Ik ga leven. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek Ik ben vrij en is ze columnist bij o.a. het Parool. 
 
Ik ga leven
Opgroeien in een streng soennitisch gezin betekent voor Lale Gül vooral dingen stiekem doen. Stiekem make-up en sieraden dragen, laat thuis komen, met jongens afspreken en alcohol serveren in een restaurant. Maar het betekent nog meer: voortdurend vragen stellen. 'Moet ik leven als een kamerplant? Moet ik gewoon naar school en naar mijn werk en doen alsof ik een mens ben die gevoelens en verlangens niet ervaart, terwijl ik om me heen overal moslimjongens zie die wel de vrijheid hebben daaraan toe te geven? Vervolgens in een huwelijk treden waar alle seks uit is geramd nog voordat het begonnen is, omdat mijn ouders een volledig humorloze, lamlendige en vrome lul voor mij hebben uitgekozen? En dan veranderen in een broedkip? Is dat waarvoor ik leef? Is God dan blij met mijn tragedie?' In een ongekend eerlijk relaas onderzoekt Gül met veel humor de grenzen van haar geloof en de gemeenschap waar ze in opgroeit. Als er iemand geen blad voor de mond neemt, is het Lale Gül wel.

De leeslounge!
Op woensdag 15 maart om 19.30 uur is er een leesclubavond over 'Ik ga leven’. Locatie is de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda. Leden van de bibliotheek Gouda en vrienden van de Goudse Schouwburg betalen € 5,00; anderen betalen € 7,50. Kaarten zijn te koop via deze link.

Drankje niet inbegrepen        

U kunt hier uw reactie plaatsen