zo 23 apr 2023
15:00 uur


Agnietenkapel
Muziek
singer-songwriter

€ 14.50

Agnieten Sessions - Lavalu

LAVALU SPEELT SONGS VAN HAAR NIEUWSTE ALBUM EARTHBOUND

‘There is nothing that I hope for now’
LAVALU bevrijdt zichzelf in laatste deel van haar drieluik

Na deel I en deel II ‘Solitary High’ en ‘Midair’ sluit producer, songschrijver, zangeres en pianist LAVALU haar trilogie af met: ‘Earthbound’. Dit zelf-geproduceerde album verhaalt over het omarmen van teleurstellingen: “De vrouwelijke toon is ons heel lang onthouden.”
 
Vrouw
Ter afsluiting van haar drieluik besluit LAVALU (Marielle Woltring) het over een andere boeg te gooien. Onlangs tijdens het kijken naar de films ‘Lost Daughter’ en ‘Power of the Dog’ valt haar iets op. Zonder te weten wie de makers zijn ziet Marielle dat er iets anders is aan deze films. De toon van vertellen is anders. Uiteindelijk komt zij er achter dat beide films zijn geregisseerd door vrouwen. En ineens is dat wat ze ook herkent in haar eigen nieuwe album: de vrouwelijke hand. 
“We hebben allemaal op een soort streng dieet gezeten in film en muziek de afgelopen decennia, de vrouwelijke toon is ons lang onthouden. Het heeft iets te maken met zachte kracht. En met alle crises momenteel is dat een toon die we in alle lagen van onze samenleving hard nodig hebben.” 

Productie
Marielle besluit het volledige album zelf te produceren. Voor het maken van dit album is heel specifiek nagedacht over waar wat werd opgenomen. Marielle besloot dit voor het grootste deel te doen op de voor haar meest eerlijke en intieme plek, haar eigen huis. 
Ze huurde een vriend in die haar leerde om vocalen zelf op te nemen. Ook keerde ze terug naar haar vertrouwde Ibach piano in haar woonkamer; de piano waaraan zij al haar songs heeft geschreven. De zang nam ze op zittend op de bank in haar chillpak met een dekentje om haar heen geslagen. 
“Hoe intiem wil je het krijgen? Zingend op de bank, op de plek waar op dit moment de knuffel van mijn dochter staat. Achter mijn eigen piano met op de achtergrond de vogeltjes die rond ons huis vliegen die je ook terug hoort op de opnames. De plek waar ik mij het meest mezelf voel.” 

Teleurstellingen
De pop en klassieke artiest vertelt met Earthbound het verhaal van het omarmen van je teleurstellingen. Een album over accepteren dat hoe hard je ook je best doet heel vaak dingen gewoon niet lukken. “Ik ben opgevoed door een moeder die enorm groot geloof had in de maakbaarheid van jezelf en de samenleving en ik kom er de afgelopen jaren middels een halve burn-out achter dat het gewoon niet zo werkt.”
Haar hele leven heeft Marielle pijn en teleurstellingen willen bezweren door in een high te belanden. Door concerten te geven, te drinken met vrienden, verliefd te worden. Deze high probeerde ze te vangen, vast te houden en te rekken. Maar nu ondervindt zij juist bevrijding in het omarmen van de pijn waardoor zij deze highs helemaal niet meer nodig heeft. 
“Als ik de teleurstellingen waar ik nu over zing omarm dan glijdt de zwaarte van me af. Je kunt in het leven wel een glitterpak aantrekken, maar uiteindelijk sta je toch met je poten in de modder, haha. ” 

De conclusie van dit drieluik luidt: omarm je teleurstellingen. 
Welkom aan de voet van de berg.
Je kunt ver naar boven kíjken.
Maar de mens is earthbound.

Na een concertreeks in 2022 langs o.a. Het Concertgebouw in Amsterdam en Musis, Arnhem speelt LAVALU dit seizoen slechts EENMALIG een solo concert en dit doet ze in de Agnietenkapel te Gouda op 25 april a.s.

U kunt hier uw reactie plaatsen