vr 23 sep 2022
20:30 uur


Kleine Zaal
Eigen productie

Pauze: Ja

€ 19.50

3x30 Nieuwe Makers

Mix van opkomend talent

Waarom één voorstelling kiezen, als je er ook 3 op een avond kan zien? In 3x30 zie je drie te gekke optredens van 30 minuten met 3 totaal verschillende artiesten. Het zijn allemaal nieuwe makers die het podium betreden. Zeker weten dat je een nieuw pareltje ontdekt!

Stemkunstenaar Luca Warmer is geboren in Delft en hoorde als baby de klanken van Frank Zappa en Keith Jarrett. Op haar tiende begon ze altsax te spelen en rond haar twaalfde wilde ze ook gaan zingen. Muziek schrijven en net zo gepassioneerd en vrij zingen. Luca is afgelopen zomer met lof afgestudeerd aan de Jazz afdeling van het Koninklijke Conservatorium Den Haag en bracht onlangs haar debuutplaat Huub uit, ‘Appelstroop met tranen’ is niet zomaar in een hokje te stoppen. Het is een rauwe, persoonlijke stortvloed van muziek, klanken, ritme en taal; het relaas van een zoektocht in troebele tijden, soms minutieus voorbereid, soms vrijuit improviserend. Luca Warmer speelt geen rol op het podium. Ze is het zelf, in hoogsteigen persoon. 

Na een succesvolle Cameretten finalistentour, zet Musa nu de tanden in zijn eerste solovoorstelling: Schaakmat. Hij brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien.  De basis van Schaakmat is een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd. Als hij acht jaar oud is veranderd zijn leven totaal wanneer zijn vader besluit het land van herkomst te verlaten om naar Europa te gaan met zijn gezin. In plaats van te blijven, vertrekt zijn vader op dezelfde dag alleen terug naar het land van herkomst. En daar staat hij dan, in het koude Nederland met zijn broer, zusjes en moeder. Een land dat hij niet kent en waarvan hij de taal niet spreekt. Wat nu?

Mira van der Lubbe is een Amsterdamse acteur, theatermaker en schrijver. Na haar afstuderen in 2011 aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie speelde ze als freelancer onder andere bij De Toneelmakerij, Toneelgroep Maastricht, Het Nationale Theater en TV-series als ‘Jeuk’ en ‘Dokter Deen’.‘Nog altijd nog’ is het verhaal van een alles omvattende jeugdvriendschap, hoe die ontstond en hoe die kapot ging. Met de vraag: wat valt er nog te herstellen, want ze zeggen toch dat oude vriendschap niet roest? Haar vader Huub van der Lubbe schreef de liedteksten voor de voorstelling, Bart Rijnink maakte de composities.

U kunt hier uw reactie plaatsen