di 14 feb 2023
20:30 uur


Kleine Zaal
Toneel

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 22:30 uur

€ 21.00

Laura van Dolron

De Uitnodiging

Een helend ritueel met humor en herkenbaarheid

In 2021 maakte Laura van Dolron Geen verhaal, over de scheiding. 
In 2022 maakt Laura van Dolron De Uitnodiging, over heelheid. 

Elk moment in je leven is een uitnodiging om te spreken of te zwijgen, te troosten of te breken, een hand vast te pakken of in het licht te stappen, te eren of de rug toe te keren… Luister naar je leven en neem De Uitnodiging aan. 

Wat is heilig voor jou? Wat is jouw grootste wond? En welk medicijn heelt die wond? 
Deze vragen stelt Laura van Dolron zichzelf en haar publiek. De Uitnodiging is spiritualiteit voor sceptici, het bewijs dat je er niet van gaat zweven maar juist wortels in de aarde krijgt. 
Een ritueel waarbij het publiek mag vragen wat ze willen weten en Laura deelt wat zij leerde in haar leven tot nu toe. Stand-up spiritualiteit - live en direct. Het theater wordt een safe space voor datgene wat wij eren maar ook dat wat wij verbergen. Datgene wat wij niet durven, of mogen van onszelf. 

Zoals bij elk van haar voorstellingen gebruikt Laura zichzelf ook voor deze voorstelling als menselijk laboratorium. Genadeloos openhartig en nieuwsgierig onderzoekt ze de wereld via zichzelf en zichzelf via de wereld. Grote vragen maakt ze klein door ze op zichzelf te betrekken en het meest persoonlijke wordt universeel door de poëtische, herkenbare manier waarop zij het beschrijft.  

Laura van Dolron, niet voor het eerst bezoek ik een voorstelling van haar. Ook in deze voorstelling weet zij een verhaal neer te zetten waarmee ze in staat is je bijna twee uur onafgebroken te boeien. Een voorstelling die je moet ondergaan en maar moeilijk is samen te vatten voor niet bezoekers.. Mijn advies is dan ook gewoon zelf naar de voorstelling gaan.

- Hugo Jongeneel

U kunt hier uw reactie plaatsen