di 29 nov 2022
20:00 uur


Grote Zaal
Dans

1e rang€ 25.50
2e rang€ 23.50
3e rang€ 15.75

LeineRoebana

Silenzio

In SILENZIO versmelten eigenzinnige dans, de intense kracht van de cello en evocatieve beeldtaal tot een integrale, overrompelende fysieke ervaring.

LeineRoebana verdiept zich voor SILENZIO in de beweegredenen van Joseph Beuys, een van de succesvolste kunstenaars van de 20e eeuw, die een geheel eigen kijk had op de verhouding tussen mens en natuur. Een bekend werk van hem is ‘Wie man dem toten Hasen die Bilder erklärt’ (1965). Voor Beuys vormen mens en natuur een ondeelbaar geheel. De kunstenaar heeft de rol van ‘magische priester’ die de verloren gegane band tussen mens en natuur moet herstellen om een ecologische ramp te voorkomen.

In de succesvolle productie ‘The Greenhouse Dances’ (2021) van LeineRoebana vormden natuurelementen water, vuur, aarde, wind de onheilspellende achtergrond voor de hoogmoed en zelfoverschatting van de mens. In Griekse tragedies werd die de held meestal fataal; hetzelfde zien we nu in onze omgang met de natuur.

Beuys stelde: ‘Leven is kunst en kunst is leven’. Hoe kijken we vandaag naar de middelen die Beuys gebruikte voor de vloeiende overgang tussen kunst en leven, naar de ongeëvenaarde kracht van zijn beeldtaal? Naar de met vilt beklede cello die hij maakte voor ‘the naked cellist’ Charlotte Moorman? Samen met de zes dansers van LeineRoebana en de jonge, gelauwerde cellisten Lidy Blijdorp en Ketevan Roinishvili herijken choreografen Leine en Roebana de denkwereld van Beuys en zijn iconische beeldtaal in een ontregelende, gepassioneerde en beeldende voorstelling die elke dode haas tot leven brengt.

Concept en choreografie Andrea Leine, Harijono Roebana
Dans Aika Goto, Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Beneditta Crispiniano e.a
Musici Lidy Blijdorp en Ketevan Roinishvili e.a.
Muziek Goebaidoelina, Tsintsadze e.a.
Lichtontwerp Jeroen Smith
Toneelbeeld Andrea Leine, Harijono Roebana en Jeroen Smith

19:00 VIP Ontvangst Arrangement 19:00 - € 14,50 pp

- Gereserveerd tafeltje in een van de foyers vanaf 1 uur voorafgaand aan voorstelling
- Gedurende 1 uur onbeperkt drankjes uit het Hollands assortiment (koffie, thee, frisdranken, waters, sappen, huiswijnen en tapbieren)
- Zoet & hartig tafelgarnituur

Nageniet arrangement - € 9,50 pp

- Gereserveerd tafeltje na afloop van de voorstelling
- Drankje naar keuze uit het Hollands assortiment (koffie, thee, frisdranken, waters, sappen, huiswijnen en tapbieren)
- Borrelgarnituur & nootjes

U kunt hier uw reactie plaatsen