vr 31 mrt 2023
20:00 uur


Grote Zaal
Toneel

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 22:00 uur

1e rang€ 26.00
2e rang€ 24.00
3e rang€ 16.00

The Story of Travis

Theater Rotterdam & Well Made Productions

Theater Rotterdam en Well Made Productions presenteren The Story of Travis, een indrukwekkend familieverhaal over de Amerikaanse Travis die terugkijkt op zijn leven. Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden? Regisseur Romana Vrede en een cast van topacteurs waaronder Ruurt De Maesschalck, Jetty Mathurin en Howard Komproe nemen je mee op een reis door het leven van Travis. Deze nieuwe toneeltekst van Esther Duysker is geïnspireerd door de succesvolle Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry. 
 
Regisseur Romana Vrede: “The Story of Travis gaat over het hebben van een thuis, het besef dat je de hoop bent van de voorgaande generaties en de vraag of je wel genoeg hebt gedaan om die hoop waar te maken.” 
 
Het verhaal 
Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt De Maesschalck & Yamill Jones) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat Travis nog een keer op reis en keert terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan het familiegraf blikt hij terug op zijn leven, de keuzes die hij gemaakt heeft en de hoop die zijn familie op hem gevestigd had. Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis. 
 
Ruurt De Maesschalck (speelt de rol van Travis): “The Story of Travis is een fantastisch stuk. Het is een ongelofelijk mooie spiegel voor wat familie kan zijn en kan betekenen. Familiebanden laten een onuitwisbare afdruk achter in de ziel van mensen. De ontdekkingsreis naar dat besef is ontroerend. Het is voor mij een grote reflectie naar mijn verhouding met mijn vader. Heel bijzonder.”   
 
Regie: Romana Vrede Tekst: Esther Duysker Choreografie: Alida Dors Spel: Ruurt de Maesschalck, Joy Wielkens, Howard Komproe, Jetty Mathurin, Ritzah Statia, Yamill Jones, Dionne Verwey, Jennifer Muntslag 
 
Over de makers 
De initiatiefnemers van The Story of Travis zijn vijf zwarte vrouwen; een unicum in het theaterlandschap. De crew bestaat uit Ellen Tjon A Meeuw (zakelijke productie) en Samora Bergtop (artistieke productie) van Well Made Productions, die voor deze nieuwe toneeltekst wederom optrekken met schrijver/scenarist Esther Duysker. Regisseur Romana Vrede geeft het familieverhaal haar unieke signatuur mee en Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) tekent voor de choreografie.

Digitale magazine
Alvast inlezen over de voorstelling? Lees dan het digitale magazine! Met interviews met cast & crew, playlist met heerlijke muziek en andere context bij de voorstelling. 
 
Well Made Productions is het productiebedrijf van Ellen Tjon A Meeuw en Samora Bergtop dat met theater en film het bi-culturele perspectief een hoofdrol geeft. Tussen 2016 en 2019 haalde het duo de trilogie The Raisin Cycle naar de Nederlandse theaters. Dit resulteerde in lovende reacties van pers en publiek en de bewerking van A Raisin in the Sun werd beloond met de Amsterdamprijs voor de Kunst. 
 
Theater Rotterdam maakt theater, toont theater en leidt de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa. Theater Rotterdam brengt diverse stemmen, perspectieven, theatervormen en talen samen. TR toont en viert deze meerstemmigheid, en laat zien hoe de verschillen elkaar wederzijds beïnvloeden en verrijken. 

Nageniet arrangement - € 9,50 pp

- Gereserveerd tafeltje na afloop van de voorstelling
- Drankje naar keuze uit het Hollands assortiment (koffie, thee, frisdranken, waters, sappen, huiswijnen en tapbieren)
- Borrelgarnituur & nootjes

19:00 VIP Ontvangst Arrangement 19:00 - € 14,50 pp

- Gereserveerd tafeltje in een van de foyers vanaf 1 uur voorafgaand aan voorstelling
- Gedurende 1 uur onbeperkt drankjes uit het Hollands assortiment (koffie, thee, frisdranken, waters, sappen, huiswijnen en tapbieren)
- Zoet & hartig tafelgarnituur

U kunt hier uw reactie plaatsen