wo 11 mrt 2020
20:30 uur

Kleine Zaal
Toneel
drama

€ 22.50

Jihad van Liefde

‘Jihad van Liefde’ is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Mohamed El Bachiri, die in 2016 zijn vrouw verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Gouden Kalf-winnaar Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest brengen het verhaal op toneel van een gewone man, die getroffen door het noodlot zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en verzoening en die menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan.

Nagesprek
Speciaal voor deze voorstelling is er in samenwerking met Amnesty Internationaal een nagesprek ontwikkeld. Deze kunt u gratis bijwonen na afloop van de voorstelling in de Gouden zaal. Het nagesprek duurt ongeveer 30 minuten en wordt begeleid door een gespreksleider die hiervoor door de Meervaart en Amnesty International is opgeleid. In het nagesprek gaat u met andere bezoekers van de voorstelling in gesprek over de thema’s die in de voorstelling aanbod komen.

Tekst & bewerking Sarah Ringoet 
Gebaseerd op het boek ‘Een jihad van liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij 
Muziek Amsterdams Andalusisch Orkest Regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties) 
Scenografie “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk 
Met Mohammed Azaay 
Producent Meervaart & Senf i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties 
Campagnebeeld & poster Curly & Straight

Nageniet Arrangement

Gereserveerde tafel met een bittergarnituur en een drankje naar keuze uit ons Hollands assortiment, na afloop van de voorstelling.

Nageniet Arrangement De Luxe

Gereserveerde tafel met een luxe borrelplank plus een drankje naar keuze uit ons Hollands assortiment, na afloop van de voorstelling.

Pauze Arrangement

Gereserveerde tafel met een hapje en een drankje naar keuze uit ons Hollands assortiment.

U kunt hier uw reactie plaatsen