di 28 mrt 2023
18:30 uur


Grote Zaal
Toneel

Pauze: Ja
Verwachte eindtijd: 23:30 uur

1e rang€ 31.00
2e rang€ 29.00
3e rang€ 18.50

Het Achtste Leven

Toneelgroep Oostpool

Een muzikaal en hartverscheurend familie-epos naar de besteller van Nino Haratischwili

Artistiek directeur Daria Bukvić maakt een theaterbewerking van Het Achtste Leven (voor Brilka), de vuistdikke roman waarmee de jonge Georgische schrijfster Nino Haratischwili internationaal vele lezersharten heeft veroverd. Het Achtste Leven wordt een grootse en epische muziektheatervoorstelling voor de grote zaal. Een hartverscheurend acteursdrama verteld vanuit het perspectief van de vrouwelijke personages, waarbij de makers het publiek meenemen op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit de latere decennia van het verhaal. Bukvić maakt deze voorstelling als ode aan de sterke vrouwen uit haar familie, die middels hun veerkracht de wreedheden van de geschiedenis met opgeheven hoofd hebben weten te doorstaan.

Over het boek
Het Achtste Leven (voor Brilka) is een monumentaal, tolstojaans familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal over acht levens van één Georgische familie begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar. 

Nitsa is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Ze woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, en ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie, het wegvallen van het IJzeren Gordijn en de perestrojka. 

“The book concludes with a devastatingly brilliant announcement of hope, a new chapter, titled with her niece’s name, yet unwritten.”  -     Wendell Steavenson, New York Times recensie

Regie Daria Bukvić
Regieassistent Seppe Salome
Licht Yuri Schreuders
Muziek Wilko Sterke
Kostuums Dymph Bos
Decor Marloes & Wikke     

Dit is een marathon-voorstelling met 2 pauzes

Pauze arrangement - € 6,50 pp

- Gereserveerd tafeltje in een van de foyers tijdens de pauze, of na afloop indien de voorstelling geen pauze heeft
- Borrelgarnituur & nootjes

Nageniet arrangement - € 9,50 pp

- Gereserveerd tafeltje na afloop van de voorstelling
- Drankje naar keuze uit het Hollands assortiment (koffie, thee, frisdranken, waters, sappen, huiswijnen en tapbieren)
- Borrelgarnituur & nootjes

U kunt hier uw reactie plaatsen