wo 4 mrt 2020
20:30 uur

Kleine Zaal
Muziek

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 22:10 uur

€ 20.50

Het jaar 250 na Beethoven

Floris Kortie en Vera Kooper

Welkom in het jaar 250 na Beethoven! Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laat Floris Kortie (Podium Witteman), samen met pianiste Vera Kooper, zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen!

Sinds 1770 heeft de woeste, romantische én stokdove componist ons de weg geleid. Beethoven raakt iedereen: groot in Japan, populair in de hiphop, icoon van vrijheidsstrijders en darling van Europese politici.

In 'Het jaar 250 na Beethoven' laat presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie zien waarom Ludwig van Beethoven was uitverkoren om ons met zijn revolutionaire muziek de moderne tijd in te loodsen.

In 1 woord.....geweldig! Van A tot Z adembenemend ! Alles klopte.

- E. Bos

Fantastisch!!!

- Nico Muijselaar

Wij hebben een bijzondere avond beleefd aan de voordracht van Floris en het prachtige pianospel van Vera. Zo mooi op elkaar ingespeeld. Een goed verzorgd programma. Met een zeer goed gevoel gingen wij weer naar huis.

- J.Guijt-Bruin

Briljant. Wat een verteller, van begin tot het eind boeiend. We hebben genoten van het pianospel van Vera.

- Leny Van der Sluijs-Kroesbergen

Heel knap zoals het programma in elkaar steekt. Complimenten aan Floris en Vera. Een zeer doortimmerde inhoudelijke presentatie met een selectie van prachtige piano-sonates van Beethoven door een zeer talentvolle pianiste. Hulde voor het programma!

- Onno Visser

Fijne voorstelling. Informatief en onderhoudend. Kennis opgedaan over de persoon Beethoven en over zijn muziek. Helaas brandde permanent een irriterend licht met het verbod op mobiel en fotografie. Dat stoorde vooral als je het beeldscherm moest bekijken. Vreemd dat de licht- en geluidregisseur dit niet corrigeerde .

- Peter R

In één woord: geweldig! Wat heerlijk om een avond naar deze gepassioneerde verteller te luisteren en van alles te weten te komen over Beethoven. En dan tussendoor genieten van de mooie piano-sonates. We hebben echt genoten. De staande ovatie voor Floris en Vera was echt verdiend!

- Margaret Rekers

Een geweldige avond gehad. Geluisterd naar een gepassioneerde verteller en fantastisch pianiste. Bedankt Floris en Vera!!

- Leo Jaakke

U kunt hier uw reactie plaatsen