wo 8 feb 2023
20:30 uur


Kleine Zaal
Muziek

Pauze: Ja
Verwachte eindtijd: 22:55 uur

€ 23.00

Harry Sacksioni

50 jaar On Stage!

DAT KUNNEN ZE ALLEMÁÁL WEL ZEGGEN…

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni viert zijn 50 jaar optreed-jubileum met een nieuw solo programma plus de uitkomst van zijn gelijknamige anekdotenboek. Hij kan het zelf bijna niet geloven, maar Harry Sacksioni is in de afgelopen vijftig jaar, toch echt ieder jaar op tournee geweest, in binnen- en buitenland! Een enorme prestatie. Neem daarbij het feit dat hij dat bijna ieder jaar deed met nieuw geschreven nummers, en het zal niemand verbazen dat dit jubileumprogramma rijkelijk gevuld is met hoogtepunten uit zijn rijke catalogus. Omdat zijn inspiratie om nieuwe composities te schrijven nooit lijkt te stoppen, zal ook zijn nieuwste werk onderdeel uitmaken van dit optreden. 

De titel van dit programma - Dat kunnen ze allemáál wel zeggen… - verwijst naar een van de vele verhalen uit zijn boek, die vijftig jaar reizen en optreden heeft opgeleverd. Mooie, bizarre, bijzondere en hilarische anekdoten waarvan een aantal ook zeker tijdens dit jubileumprogramma voorbij zal komen!

Harry’s technisch vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van dit jubileum-optreden een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Hij maakt meer dan waar, wat we al jarenlang van hem weten: dat hij een eigenzinnig en uniek fenomeen is binnen de Nederlandse muziekwereld. Niet voor niets is hij Edison winnaar, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, werd er een trein naar hem vernoemd en werd hij begin dit jaar voor het 12e jaar(!) op rij verkozen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux.

www.harrysacksioni.nl

In één woord: Geweldig!! Wat een virtuoos op de snaren en wat een innemend mens! We hebben echt de hele avond zeer genoten!

- Trudi

Genoten met het hart van de virtuositeit, van de liefdevolle woorden over andere artiesten. Wat een prachtige interpretaties van nummers van andere artiesten en ook prachtige eigen nummers. Kwetsbaar en krachtig tegelijk! Heel bijzonder,,dank, dank, dank!

- Dorothea Sneep

Harry voor het eerst gezien lang geleden in het oude (originele) circustheater in Scheveningen met Herman van Veen. Wat een waanzinnige avond. Als Harry losgaat met eigen werk, complementeert hij dat met vermakelijke ervaringen en uitspraken. De manier waarop hij de zaal meeneemt in zijn 50-jarig jubileum is interactief. Helemaal top is zijn liefde van J.J. Cale. Ook bij een topper. Zijn Ode Cale laat zijn muzikale gitaar veelzijdigheid. Aanrader. Ik heb nu een ander kijk op de PADDENTREK gekreg

- Peter Boogaard

Voorstelling meer dan de moeite waard. Harry stopte pas tegen half twaalf met zijn verhalen en prachtige muziek

- A.J.van der Sloot

Grandioos.

- Jan Streefland

In één woord geweldig. Trekt ook na 51 jaar waarschijnlijk weer een volle zaal.

- Bram van Bekkem

was een fantastisch optreden, wat kan die man spelen, echt geweldig genoten!!

- Loes en Gerrit Slob

Het was werkelijk weer vanouds fantastisch. Vol overgave en bijna in trance speelde Harry. Zelfs een half uur toegift vanuit het hart! Jammer dat deze ruw onderbroken werd door een onverlaat wiens telefoon luid af ging. Een abrupte verandering voor zowel publiek als Harry. Sterk hoe hij zichzelf herstelde en een ander nummer inzette! Met een roes de zaal uit! Thanks

- petra smit

Was wederom een schitterende avond zo leuk als het contact met de zaal is en het geweldige gitaar spel

- Wout van Noppen

Was een geweldige avond met super optreden van Harry, vol humor en anekdotes. Echt zo de moeite waard! Ik vind het op meer vlakken een zeer speciaal mens. En blijf zijn gave ongelooflijk vinden.

- Mirjam van der Zwan

U kunt hier uw reactie plaatsen