vr 10 feb 2023
20:30 uur


Kleine Zaal
Muziek

Pauze: Ja
Verwachte eindtijd: 22:30 uur

€ 22.50

Flip Noorman

Flip Noorman zingt Tom Waits (try out)

‘Tom Waits heeft een stem die klinkt alsof hij geweekt is in een vat bourbon, maandenlang uitwaaide in een rokerij en dan naar buiten is gebracht om met een wagen te overrijden’ (Daniel Durchholz).

Flip Noorman: ‘Uitdaging geaccepteerd’.

In de afgelopen jaren bouwde Flip met zijn band de Noormannen gestaag een reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten, hele stukken onheilspellend spoken word. Ja, als je ze dan toch ergens mee moest vergelijken: Tom Waits.

Het was dan ook wachten tot Noorman na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen zijn andere grote held terug naar Nederland zou brengen.

Flip Noorman zingt Tom Waits (in het Nederlands) wordt een avond waar Noorman op zijn eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar het theater brengt. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en zal alles in het Nederlands te horen zijn.

Flip zingt Waits… Hijs dat vod!

Bijzondere voorstelling met een fantastische begeleidingsband!

- Joke Riemslag Baas

Geweldig voorstelling. Wat een speelplezier! Gaat dat zien!

- Pep

Een super avond gehad. Het enthousiasme spotte er van af . Heel fijn om naar te luisteren.

- Marianne

Een super avond gehad. Het enthousiasme spatte er van af . Goede samenwerking met de band.

- Marianne

Fantastische avond

- Floor Van Egdom

Top optreden van Flip Noorman en zijn band. Mooie vertalingen van de bekende Waits songs. Aanbevolen!

- Arie Kwakernaak

Oef. Dat was niet best. Ondanks de werkelijk geweldige band deed Flip Tom Waits geen eer aan. Ik snap ook wel dat het management van Waits geen toestemming gaf voor opnames. Ik hoopte dat dit een try-out was en dat er nog ruimte was om te schaven aan de teksten, maar helaas bleek enkele dagen later al de première. Hertalen is iets anders dan vertalen, en juist daar ging Flip de mist in. Hij is duidelijk geen Chabot of Dave van Raven. En als de teksten van Waits niet goed zijn, dan valt de esse

- Edgar

U kunt hier uw reactie plaatsen