wo 8 mrt 2023
20:00 uur


Grote Zaal
Dans

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 21:10 uur

1e rang€ 26.50
2e rang€ 24.50
3e rang€ 16.25

Another Kind of Blue

Wave

Een dansduet met drones, een spel met relativiteit in een motion capture-pak en een dans met zandpatronen. In WAVE onderzoekt choreograaf David Middendorp in vijf stukken welke rol golfbewegingen spelen in ons leven en hoeveel invloed de mens heeft op deze golven. Elk stuk werpt zijn eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie.

Another Kind of Blue is het innovatieve Haagse dansgezelschap dat onder de artistieke leiding van David Middendorp dansvoorstellingen maakt waarin hedendaagse dans en technologie samensmelten tot een hybride kunstvorm. Gefascineerd door de mooie en precieze manier waarop natuurkunde en wiskunde de wereld om ons heen beschrijven, vroeg Middendorp zich af hoe je natuurkunde en wiskunde kunt gebruiken om meer de gevoelskant van het leven te beschrijven. Zijn zoektocht kwam uit bij de golf, een bijzonder interessant natuurkundig fenomeen. De vier choreografieën waaruit WAVE bestaat, werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere verbinding tussen mens en natuurkunde.
 
AIRMAN        
De betoverende dans tussen drones en mens uit 2018 is terug. In Airman (★★★★ Volkskrant) vormt een zwerm drones de belichaming van het menselijk bewustzijn.
 
HANDS ON STAGE    
In 2020 ontwikkelde Middendorp de VR-voorstelling HandsOn waarin de handen en de taal die we met onze handen spreken centraal stonden. In Hands On Stage brengt hij een nieuwe ode aan de manier waarop we met onze handen communiceren.
 
FREQUENTIE & FREQUENTIE²                 
Frequentie en Frequentie2 is een tweeluik waarin de dansers een dialoog aangaan met zandpatronen die gecreëerd worden door het wiskundige ritme van de natuur.
 
15 MINUTE UNIVERSE     
Dit stuk onderzoekt hoe het zou zijn als je in slechts vijftien minuten een heel universum kunt opbouwen en ook weer volledig kunt afbreken.
  
Artistiek leider & choreograaf David Middendorp
Repetitors Antonino Milazzo en Richèl Wieles
Dansers Aya Misaki, Teresa Royo, Evelyn Hutchings, Gijs Hanegraaf, Richèl Wieles en Marijn Jansen (stagiaire)
Techniek Marco van der Velde, Stefan Bandalac & Valentino Russo
Visuals Mathijs Brussaard
Hardware-ondersteuning Sander Boutestijn, Frenk Kok en Niels Kloet
Design & uitvoering Zandslinger Pink Steenvoorden en Marco van der Velde
Ontwerp Chladni-patronen Bas van der Linden

www.anotherkindofblue.nl

U kunt hier uw reactie plaatsen