di 2 mei 2023
20:30 uur


Kleine Zaal
Toneel

€ 21.50

Happy Days

Het Nationale Theater

Een lichtvoetig en optimistisch verhaal over levenslust en zingeving

Na zijn bejubelde uitvoeringen van Wachten op Godot, Eindspel en Krapps laatste band, brengt huisregisseur Erik Whien bij Het Nationale Theater opnieuw een stuk van Samuel Beckett naar het toneel: Happy Days. Met topacteurs Antoinette Jelgersma en René van ’t Hof op de vloer, is Happy Days een lichtvoetig en optimistisch verhaal over levenslust en zingeving.
 
In Happy Days zien we Winnie (Antoinette Jelgersma). Zij zit vast, tot haar middel, in een berg zand. Naar wat lijkt al een eeuwigheid. Alles wat ze nodig heeft is in de buurt: een grote handtas, wat persoonlijke spulletjes en haar man Willie (René van ’t Hof). Ondanks haar benarde positie is ze vastbesloten om het leven vol optimisme te bekijken. Zelfs wanneer ze langzaam wegzakt en het zand tot haar kin komt, blijft ze praten, mijmeren en zichzelf en Willie herinneren aan gelukkiger dagen.

Verwacht geen zwartgallige voorstelling. Beckett schreef een wonderlijke tekst vol levensdrift en humor. Na het uitkomen van Krapps laatste band schreef de Volkskrant: “Erik Whien bevestigt hiermee zijn faam als Beckett-regisseur. Hij maakt van de heilige Beckett 'gewoon theater'. Dat wil zeggen: geen moeilijkdoenerij of verheven esthetiek, maar een toegankelijk relaas."


tekst Samuel Beckett
vertaling Jacoba van Velde
regie Erik Whien
 
spel Antoinette Jelgersma en René van 't Hof

19:30 VIP Ontvangst Arrangement 19:30 - € 14,50 pp

- Gereserveerd tafeltje in een van de foyers vanaf 1 uur voorafgaand aan voorstelling
- Gedurende 1 uur onbeperkt drankjes uit het Hollands assortiment (koffie, thee, frisdranken, waters, sappen, huiswijnen en tapbieren)
- Zoet & hartig tafelgarnituur

Nageniet arrangement - € 9,50 pp

- Gereserveerd tafeltje na afloop van de voorstelling
- Drankje naar keuze uit het Hollands assortiment (koffie, thee, frisdranken, waters, sappen, huiswijnen en tapbieren)
- Borrelgarnituur & nootjes

U kunt hier uw reactie plaatsen

19:45 INLEIDING - Happy Days

Een theaterwetenschapper, acteur, regisseur of dramaturg gaat dieper in op de keuze voor het stuk, de bewerking en regie. Ook zal kort op de inhoud van het stuk worden ingegaan, uiteraard zonder hierbij te veel weg te geven.