di 18 feb 2020
20:30 uur

Kleine Zaal
Toneel
poppenspel

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 22:00 uur

€ 21.00

Fred Delfgaauw & Ida van Dril

King Lear

Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van King Lear. Niet voor niets is dit sprookjesachtige koningsdrama één van de indrukwekkendste toneelstukken van Shakespeare. En bovenal is het nog altijd akelig actueel.

Waar de nar koning is, de blinde ziet en liefde voorwaardelijk is.
De leugen regeert en alles wijkt voor macht.
Wie heeft het hier eigenlijk voor het zeggen?

Prachtige intieme voorstelling, met veel gelaagdheid erin die uitnodigt tot mededogen naar verschillende menselijke ervaringen en tot introspectie. De personages middels de poppen zijn in dit stuk optimaal gebruikt.

- Tineke Mulder

Heel, heel lang geleden heb ik Fred Delfgauw gezien in zijn voorstelling Vorst aan de Grond. Vanaf dat moment ben ik hem blijven volgen en heb veel voorstellingen gezien. Het mooiste van het poppenspel ( oh sorry, personages) vind ik de magie. De poppen worden inderdaad personages en ik kan helemaal meegaan in het spel, waarvan je weet dat het spel is, maar dat je ervaart als echt. Ook deze voorstelling is zó meeslepend en ontroerend, als u er nog toe komt: deze voorstelling en alle andere van

- Elisabeth

mijn vriendin en ik heben genoeten!

- dineke bentzon butter

Wat een fantastische voorstelling. Je wordt vanaf het begin meegezogen in het verhaal en de personages. Ik was nog niet bekend met het werk van Fred Delfgauw maar ben onder de indruk.

- Hans Ridderikhoff

U kunt hier uw reactie plaatsen