za 24 jul 2021
20:00 uur


Op locatie
Toneel

Verwachte eindtijd: 21:45 uur

€ 27.50

Mansholt

Toneelgroep Jan Vos (Testen voor Toegang)

Locatietheater bij Kaasboerderij de Twee Hoeven in Haastrecht met optioneel diner en/of talkshow!

MANSHOLT was de eerste voorstelling van Toneelgroep Jan Vos. In de zomers van 2014 en 2015 speelde het stuk over voormalig eurocommissaris Sicco Mansholt met veel succes op tal van boerderijen. De voorstelling  werd door pers en publiek bejubeld. “Mansholt is een ontroerend pleidooi voor de liefde en idealisme, dat schrikbarend weinig aan urgentie heeft ingeboet”, schreef het Parool. Het Nederlands Theater Festival selecteerde het stuk als een van de beste voorstellingen van 2015. Op veler verzoek is MANSHOLT dit seizoen weer terug. Nu in een splinternieuwe tent, waarin het publiek beschut zit tegen weer en wind, volledig corona-proof, met een fantastisch uitzicht op het landschap rondom. 

De thematiek van MANSHOLT is actueler dan ooit: Nu we de klimaatverandering aan den lijve ondervinden en de stikstof-crisis acuut is, stelt het stuk een vraag waar niemand in de samenleving meer omheen kan: heb jij de moed om je leven te veranderen? En hebben wij, als maatschappij, de moed om een nieuwe koers te gaan varen? Een groot maatschappelijk thema in een persoonlijk verhaal over mensen in crisis. 

Het verhaal
Het is 1972. Eurocommissaris Sicco Mansholt verandert op de valreep van zijn pensioen radicaal van koers en wordt fanatiek pleitbezorger van een kringloopeconomie. En terwijl de immer standvastige bestuurder verliefd wordt op zijn veel jongere stagiaire Petra Kelly en samen met haar op de barricades klimt, laat hij iedereen om zich heen in verbijstering achter. 

Cast  Helmert Woudenberg, Trudi Klever, Bart Klever, José Kuipers, Stefanie van Leersum, Tjeerd Bischoff / Wim Bouwens
Tekst  Tjeerd Bischoff
Regie  Jeroen van den Berg

TALKSHOW
Sicco Mansholt was één van de eerste pleitbezorgers van de kringloopeconomie. Bij de voorstelling Mansholt wordt op zaterdag 24 juli een talkshow georganiseerd over de vraag hoe we als maatschappij een nieuwe koers kunnen varen. Het is ook mogelijk de talkshow te bezoeken als je op een andere datum naar de voorstelling gaat. De talkshow is gratis toegankelijk, maar je hebt wel een ticket nodig. Klik hier om te reserveren.

ETEN
Bij de voorstelling is het mogelijk om op de locatie een maaltijd te nuttigen. Deze wordt voorafgaand aan de voorstelling verzorgd door een lokale cateraar. Klik hier voor meer informatie en het reserveren van tickets. Op zaterdag 24 juli bestaat de maaltijd uit soep en brood.

TESTEN VOOR TOEGANG
Regels voor buitenevenementen zijn aangepast. De anderhalve meter maatregel komt per 30 juni te vervallen voor evenementen met kaartverkoop en ook de mondkapjesplicht is dan niet meer van toepassing. Deze versoepeling heeft wel als voorwaarde dat er gecontroleerd moet worden op een geldig vaccinatiebewijs, dan wel een negatief coronatestbewijs. Bij deze controle wordt u ook gevraagd uw legitimatie te tonen. Kijk voor meer informatie op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/testen-voor-toegang  
In de servicemail, die u ontvangt voor uw bezoek aan de voorstelling, zal de actuele informatie over de gang van zaken op locatie met u gedeeld worden.

LOCATIE
Mansholt is een voorstelling op locatie. In Haastrecht wordt de tent opgezet bij: 
Kaasboerderij de Twee Hoeven               
Steinsedijk 37, 2851 LB HaastrechtROLSTOEL & RINGLEIDING
De tent is toegankelijk voor rolstoelen. Hiervoor moet van tevoren contact worden opgenomen met de locatiemanager via locatie@toneelgroepjanvos.nl. Er zijn per voorstelling een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor een bezoeker in een rolstoel plus een begeleider. Wij verzoeken u eerst contact op te nemen met Toneelgroep Jan Vos en daarna pas de toegangsbewijzen aan te schaffen bij de schouwburg. Omdat Toneelgroep Jan Vos op locatie speelt, zijn de technische faciliteiten beperkt en is er geen ringleiding aanwezig. Wilt u vanwege uw beperking een speciale plek hebben of zijn er andere vragen over de toegankelijkheid van de locatie, neem dan ook contact op met de locatiemanager.

U kunt hier uw reactie plaatsen