wo 9 feb 2022
20:00 uur


Gouden Zaal
Jongerentheater

€ 19.50

Zus van

HNTjong

De meest onbekende zus ter wereld

'Zus van' is een muzikale en energieke voorstelling over daadkracht en spijt. Over een zus die op stond tegen onrecht en een andere zus die dat niet durfde en daar nog steeds last van heeft.   
  
Ze leefde in de schaduw van haar heldhaftige en wereldberoemde zus en haar eigenwijze broers. Nu ze alleen staat, beseft ze dat zijzelf nooit iets groots of memorabels heeft gedaan. Helden zijn mensen die dingen doen, niet mensen die dingen laten. Ze is bijna 3000 jaar stil geweest en nu doet ze haar verhaal. Nu vertelt zij, wenst zij, droomt zij en confronteert ze haar verleden.   
 
Het stuk 'Zus van' is een wereldwijd theatersucces, geschreven door één van de meest geliefde toneelauteurs van Nederland, Lot Vekemans. Zus van is gebaseerd op de mythologische Ismene, de zus van Antigone en dochter van Oedipus. Waar Antigone het aan durfde om haar dode broer te begraven ondanks dat dit verboden was stond Ismene stil. Haar zus trotseerde de machthebbers en groeide uit tot een icoon van revolutie en verzet, maar wat is het verhaal van Ismene? 
 
Regie Belle van Heerikhuizen 
Spel Yela de Koning & muzikante  
Tekst Lot Vekemans 

U kunt hier uw reactie plaatsen