do 21 apr 2022
20:00 uur


Grote Zaal
Toneel

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 22:10 uur

1e rang€ 26.00
2e rang€ 24.00
3e rang€ 14.50

Mamma Medea

Theatergroep Suburbia

Een allesvernietigende liefde

Het hartverscheurende verhaal van koningsdochter en liefhebbende moeder Medea blijft altijd actueel. In 2001 schreef Tom Lanoye Mamma Medea; een volstrekt eigen versie van de Griekse tragedie. Regisseur Olivier Diepenhorst ensceneert Mamma Medea nu opnieuw. De talentvolle actrice Charlie Chan Dagelet speelt Medea. 

Het verhaal van Medea kent een onvermijdelijke en afschuwelijke ontknoping die iedereen kent. Maar hoe is zij tot die daad gekomen? 

Medea verraadt haar familie en laat haar warme vaderland achter voor haar grote liefde Jason. In het kille, Noordelijke Korinthe wordt zij echter niet geaccepteerd en voelt ze zich een outcast. Na de geboorte van hun kinderen is hun geluk van korte duur. De liefde van Jason droogt op en hij verlaat haar voor een ander. Medea ziet geen andere uitweg meer en verbindt de ultieme consequentie aan Jasons verraad. 

'Mamma Medea' is een kleurrijk stuk, geschreven in een prachtige en speelse taal en gaat over zoveel meer dan die ene daad. Mamma Medea is ook het verhaal van een grote liefde die stukloopt op onoverbrugbare grenzen. Over hoe uitsluiting en verraad een storm ontketenen die zijn weerga niet kent. Olivier Diepenhorst brengt in zijn kenmerkende energieke en warmbloedige regiestijl de verschillende personages tot leven. Zo komt de Medea in onszelf gevaarlijk dichtbij. 

Tekst Tom Lanoye
Regie Olivier Diepenhorst
Spel Charlie Chan Dagelet, Stefan Rokebrand, Mike Libanon, Bart Bijnens, Damaris de Jong, Rosa Kreulen
Decorontwerp Bart van Merode
Kostuumontwerp Vita Mees, Nola van Timmeren 
Lichtontwerp Yuri Schreuders
Geluidsontwerp Mark van Bruggen

U kunt hier uw reactie plaatsen