zo 3 apr 2022
15:00 uur


Kleine Zaal
Familievoorstelling
9+

€ 17.50
t/m 12 jaar € 15.00

Het Filiaal

Talking Hands

Poëtisch muziektheater met een handje absurdisme. 

Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de oude handafdrukken in de grotten van Lascaux naar onze handen op toneel die stil gebaren.  

Talking Hands is een bijzondere cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal (NGT) op een bijzondere manier geïntegreerd wordt. Met een veelzijdige cast. Zo is de tolk NGT ook professioneel danser en zijn de acteurs even handig voor als achter de camera’s. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd.  De jonge Syrische Ud speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Haar Arabische klanken vloeien samen met de (elektronische) muziek van Gábor Tarján. Kortom: vijf mensen met hele verschillende achtergronden die samenwerken als vijf vingers aan één hand. 

In deze voorstelling wordt de gesproken tekst en liedtekst vertaald door een tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT). Een tolk die niet aan de zijkant van het podium staat, maar al zingend, spelend en bewegend onderdeel uitmaakt van de cast.

Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar of je nu wel of niet gebarentaal beheerst.  

Tekst en regie Monique Corvers
Video Ramses Graus
Compositie Gábor Tarján
Cast Mauricio de Kok, Jawa Manla, Ramses Graus, Eileen Graham en Gábor Tarján

Drankje niet inbegrepen

U kunt hier uw reactie plaatsen