vr 25 mrt 2022
20:30 uur


Kleine Zaal
Dans
Modern

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 21:25 uur

€ 21.00

Astrid Boons

Do You Believe Me Yet?

De Vlaamse Astrid Boons is sinds 2016 verbonden aan Korzo’s makershuis en heeft zich in die tijd laten ontdekken als een volstrekt op zichzelf staand talent. Uit haar nu al zeer eigen signatuur spreekt haar fascinatie voor het exploreren van beweging en de diepere lagen van lichaam en geest. Tijd voor Nederlands Dans Theater & Korzo om haar nieuwe productie te bestempelen als De keuze van NDT & Korzo.

Op een weloverwogen manier durft Astrid radicale keuzes te maken. In haar tweede avondvullende voorstelling legt de choreografe een verband tussen hoe het lichaam door middel van dissociatie onverwerkte trauma’s opslaat – gefragmenteerd in beelden en/of lichaamssensaties – en de werkelijkheid van ons virtuele ‘ik’ in het digitale tijdperk. In beide gevallen ontstaat een pseudo persona van onszelf, een incomplete versie van ons ‘echte’ ik. In een spel met de werkelijkheid onderzoekt Astrid met haar dansers wie we werkelijk zijn en wat de weerslag is van ons gefragmenteerde ‘aanpassingsvermogen’ al naar gelang de sociale situatie waarin we ons begeven. Do you believe me yet? is een voorstelling die onder de huid kruipt en ons empathisch vermogen aanspreekt.

De keuze van Nederlands Dans Theater & Korzo
Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan.

Choreografie en concept: Astrid Boons  
Dansers: Astrid Boons, Spencer Dickhaus, Spenser Theberge 
Muziek: Miguelángel Clerc Parada 
Dramaturgie: Eva Martinez 
Licht design: Bernie Van Velzen 
 

U kunt hier uw reactie plaatsen