vr 24 sep 2021
20:00 uur


Kleine Zaal
Eigen productie

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 22:00 uur

€ 19.50

3x30 Nieuwe Makers

Bart Hoevenaars, ROES & Sophie Stravens

Deze voorstelling is alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Klik hier voor meer informatie.

Waarom één voorstelling kiezen, als je er ook 3 op een avond kan zien? In 3x30 Nieuwe Makers zie je drie te gekke optredens van 30 minuten met 3 totaal verschillende artiesten. Het zijn allemaal nieuwe makers die het podium opgaan. Zeker weten dat je een nieuw pareltje ontdekt! 
 

     BART HOEVENAARS
Leo Vroman (1915- 2014) schreef onverschrokken gedichten over thema's als natuur, menselijk onvermogen, de dood, liefde en het verglijden van de tijd. Bart besloot een aantal van die gedichten op muziek te zetten. Dit resulteerde in een plaat met 11 beeldschone liedjes waarin het werk van Vroman werd gevangen in uitgekiende, melancholieke popcomposities die doen denken aan het werk van Elliott Smith, Villagers, J.J. Cale en Lou Reed. In deze voorstelling vertelt Bart aan de hand van de liedjes, filmbeelden en tekeningen van Vroman zelf het ontroerende levens- en liefdesverhaal van Leo en zijn vrouw Tineke. 
       
    ROES
Roes bestaat uit Judith Oosterwijk (1998) en Sophie Laurence (1998) en wanneer Roes iets maakt, weet je zeker dat de rauwe randjes opgezocht zullen worden. Kleinkunst met invloeden van folk, jazz en stiekem ook wel Beatlesgitaartjes. Judith en Sophie staan bekend om hun rode haren, eigenwijze blikken en scherpzinnigheid. Ze vormen een goed duo, niet per sé door al deze overeenkomsten, maar vooral doordat ze elkaar aanvullen. Waar Judith de neiging heeft te verdwalen in haar melancholie en in details, is Sophie recht door zee en behoeder van de grote lijnen. Samen doen ze aan lullen én poetsen. 
       
    SOPHIE STRAVENS
Waar zouden wij zijn zonder een man? De mannen. In ons leven. Wie of wat zijn dat eigenlijk? Sophie bedankt ze allemaal in een veelomvattende voorstelling balancerend tussen kleinkunst, cabaret, muziektheater en ted-talks. Een aaneenschakeling van vrije verhalen en muzikale intermezzo’s. Over brandende liefdes en belangrijke mannen. Vaders en opa’s. Brandweermannen en bouwvakkers. Tinder en Twin Towers. Helden en haantjes. Een dynamische one-woman-show die laat lachen en huilen. Eigenzinnig en intiem. Kwetsbaar en een tikkie brutaal.

Drankje niet inbegrepen

U kunt hier uw reactie plaatsen