do 3 jun 2021
20:00 uur


Grote Zaal

€ 29.50

The Mad King

OPERA2DAY & New European Ensemble

Wil je graag naar deze voorstelling? Vul dan hier je e-mailadres in en je krijgt een seintje zodra de verkoop start!

In The Mad King trakteren OPERA2DAY en het New European Ensemble op een kleurrijke theaterbelevenis, waarin een machtige man in isolatie zijn wanen bestrijdt, er een vreemde gast zijn intrede doet, er wonderlijke klanken klinken en we op de vleugels van de kunst voor even coronaproof mogen ontsnappen aan onze afzondering. 

Omringd door zijn vogelverzameling zwengelt een eenzame man zijn draaiorgel aan om de kakelende stemmen in zijn hoofd te smoren. Maar dan vliegt er een vreemde gast binnen: een trekvogel uit Azië die een bedreiging vormt voor de magnifieke zangvogels. Het begin van een vrije val, die de man dwingt zijn angsten, overtuigingen en gewoontes onder ogen te zien.
 
Componist Peter Maxwell Davies construeerde zijn legendarische “Eight Songs for a Mad King” rond de deuntjes van het mechanische orgeltje dat de ‘waanzinnige’ koning George III van Engeland gebruikte om zijn goudvinken te leren zingen. Doldwaze en buitenissige liederen zijn het, in een scala van muziekstijlen, van angstaanjagend hoog tot hartverzakkend laag. In deze voorstelling klinken deze acht liederen te midden van de muziek van Georg Friedrich Händel, die op wonderschone wijze past in het universum van The Mad King.  

Regisseur Stefano Simone Pintor schreef eerder het libretto voor het zeer succesvolle Vivaldi-Dangerous Liaisons. De baritons Charles Johnston  en Wiebe Pier Cnossen wisselen elkaar af in de hoofdrol, omringd door zes gekooide musici van het New European Ensemble. De muzikale leiding is in handen van Hernán Schvartzman, vormgeving van het muzikale universum is in handen van componist en arrangeur Brendan Faegre. 

Concept en regie Stefano Simone Pintor
Muziek Peter Maxwell Davies, Georg Friedrich Händel, Brendan Faegre
Libretto “Eight songs for a mad king” Julian Randolph Stowe, naar teksten van koning George III
Muzikale leiding Hernán Schvartzman
Bariton Charles Johnston of Wiebe Pier Cnossen
Mimespeler Bodine Sutorius
Ensemble Zes musici van het New European Ensemble (op het toneel)

U kunt hier uw reactie plaatsen