wo 26 mei 2021
20:00 uur


Grote Zaal
Dans

€ 21.50

LeineRoebana

The Greenhouse Dances

Wil je graag naar deze voorstelling? Vul dan hier je e-mailadres in en je krijgt een seintje zodra de verkoop start!

LeineRoebana maakt heel uiteenlopende voorstellingen. Met uitzonderlijke musici. Met Indonesiërs. Met metal muziek. Met zangers. Altijd met een opmerkelijk resultaat. Sommige voorstellingen zijn theatraal, speels of met vuur; andere leggen de nadruk op pure dans, weer andere op de vermenging van disciplines. 

In The Greenhouse Dances voert een genadeloze estafette zes dansers en een musicus weg van hun beginpunt. Tot elkaar veroordeeld bemonsteren ze onophoudelijk hun bewegingen, als stappen die vorm en richting geven aan een veld van betekenis. 

Strak bemeten bewegingen, bochtig, direct, het lichaam uitdagend, vastberaden, doelgericht, dan weer zacht, weifelend en kwetsbaar. De ruimte bezwangerend met associaties, met de tijd als scherprechter. Een metafoor voor de noodzaak tot samenwerken.

Het toneel plooit zich naar de klanken van geluidsprofessor, componist en pianist Lorenzo Pagliei. Zijn geluidsontwerp creëert ruimtes met uitvergrote alledaagse geluiden en klanken. Daarbinnen klinken breekbare, bezwerende melodieën en krachtige ritmes van de furieus spelende en dansende slagwerker Antonio Rubio Gutierrez.


 

U kunt hier uw reactie plaatsen