wo 26 jan 2022
20:30 uur


Kleine Zaal
Toneel

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 21:45 uur

€ 21.50

Daniel Boissevain

Nieuwe datum: do 3 mrt

Deze voorstelling is verplaatst naar 3 maart.

In de bloedstollende theaterthriller 'De Schuldige' beantwoordt politieman Oscar Holm verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen. Hij is daar tijdelijk tewerkgesteld in afwachting van de rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen. Wanneer Ellen, een jonge verwarde vrouw, hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt Oscar direct in actie. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking begint hij een race tegen de klok om haar te redden.

'De Schuldige' is behalve een spannende reddingspoging ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen. Op ingenieuze wijze bevraagt 'De Schuldige' ons beeld van goed en kwaad.

Oscar Holm Daniël Boissevain
Script Gustav Möller en Emil Nygaard Albertsen (Den Skyldige)
Vertaling Tom Kleijn
Regie Henk de Reus 
Decor en kleding Louise Caspers
Soundscape Stijn Hoes 

De film Den Skyldige (2018) is internationaal bewierookt. Hij won zowel de publieksprijs als de prijs van de jongerenjury op het Internationaal Film Festival Rotterdam 2018. De Nederlandse filmrecensenten onthaalden de film op een sterrenregen. Trouw prees het ijzersterke script. De Volkskrant: ‘een buitengewoon effectieve thriller, maar ook een portret van een man die worstelt met het puin in zijn leven’. NRC: ‘Bij Den Skyldige hou je 85 minuten lang je adem in’.

U kunt hier uw reactie plaatsen