wo 2 dec 2020
20:30 uur

Kleine Zaal
Muziektheater

Pauze: Nee
Verwachte eindtijd: 22:10 uur

€ 20.00

Wunderbaum

Schaapjes op het droge

Naar de roman van Anke Stelling

Sociale verliezers herkent men aan hun adres

Maartje en Wine waren tieners in de jaren 80. De tijd waarin het mogelijk was een huis met tuin te kopen in de binnenstad, ook al was je geen miljardair. Onze moeders prentten ons in: iedereen heeft gelijke kansen! Grijp ze! Jullie zijn de architect van je eigen geluk!

Nu, 30 jaar later, een man, een te zware lening en een paar kinderen rijker, groeien we samen met onze kroost uit ons huis, maar weten niet waarheen. Liever niet naar de buitenwijk. We vragen we ons af: “Waar is het mis gegaan? Hebben we het niet genoeg geprobeerd? Niet hard genoeg gewild?”

Hadden onze moeders ongelijk?                                                                                                 
En wat vertellen wij straks aan onze dochters? 

Maartje en Wine lazen Schaapjes op het droge, de Duitse succesroman van Anke Stelling. Samen met muzikant Harald Austbø gaan ze dit boek te lijf.

Wine: “ Het is alsof je over je eigen leven leest. Het is een tragi- komisch familiaal manifest. Een woedende  aanklacht waar je ook om kan lachen.“
Maartje: “ Het gaat om het besef dat sociale klasse, ondanks de idealistische ideeën uit je jeugd, natuurlijk een rol spelen”.


Tekst Naar de roman van Anke Stelling
Van en met Maartje Remmers, Wine Dierickx and Harald Austbø
Acteurs op video Matijs Jansen en Walter Bart
Bewerking en dramaturgie Koen Tachelet
Coaching Jan Bijvoet
Live muziek Harald Austbø

Wunderbaum wordt structureel gesubsidieerd door Fonds Podiumkunsten en Gemeente Rotterdam, dienst Kunst en Cultuur en maakt onderdeel uit van Theater Rotterdam.


Bekijk hier de corona maatregelen in De Goudse Schouwburg
 

U kunt hier uw reactie plaatsen